Beauty Stories
Колаж с продуктите Bioderma Sensibio H2O, dior One Essential Skin Boosting Super Serum, DREAMDUO Overnight Transforming Treatment на glamglow и waso на shiseido
Beauty

4 начина да възстановим кожата след лятото

Дори и да сте като мен и да не сте ходили на море, а да сте бутали количката под жаркото слънце цяло лято, сигурно вече забелязвате колко суха е станала кожата на лицето. По принцип съм сред върлите привърженички на слънцезащитата (мажа усърдно и бебето), но колкото и да се опитвам, жегата и слънцето изпиват влагата от кожата ми. Има обаче няколко прости стъпки, с които да й помогнете да се възстанови. Ето какво ви предлагам да направите.

1. Почиствайте нежно

Слънцето е причинило достатъчно стрес на кожата и няма нужда вие допълнително да я стресирате с агресивни процедури. По-скоро почиствайте нежно два пъти на ден. Аз залагам на нежен гел + мицеларна вода. Всеки ден по два пъти. Е, понякога и по веднъж на ден 🙂

Препоръчвам ви: Мицеларната вода на Bioderma, която е и първата мицеларна вода в света! Тя перфектно почиства, хидратира и успокоява кожата. А сега една хубава новина – само до края на септември Sesibio H2O се предлага в лимитирана серия с уникално удобната вертикална помпа, в икономичен размер от 500 мл и на атрактивна цена.

Мицеларна вода Sesibio H2O на Bioderma.

2. Използвайте серум. Всеки ден.

Ако все още смятате, че серумът е напълно излишен, помислете пак. Или по-скоро опитайте да се грижите за кожата си без него. Веднъж ми се случи. Не беше приятно. Серумът е прекрасен начин да рестартирате кожата си всеки ден и да я направите истински красива. Гарантирам с името си 🙂

Препоръчвам ви: One Essential Skin Boosting Super Serum на Dior, който действа на 100% не само върху замърсителите на открито, но и върху тези на закрито, които са дори по-агресивни. Само след едно нанасяне кожата се „зарежда“ с енергия, а колкото повече го използвате, толкова по-подмладена и красива става тя.

  1. Не забравяйте нощната грижа

Независимо колко съм изморена, вечер задължително се грижа за лицето си. Почиствам добре с измиваща формула, след това с мицеларна вода, а не забравям и серума и нощния крем. Това е изключително важно, защото именно през нощта клетките на кожата се регенерират и на сутринта ще сте със свежа и отпочинала кожа. Дори и бебето да се е събудило по средата на нощта с желание да играе.

Препоръчвам ви: DREAMDUO Overnight Transforming Treatment на Glamglow с две формули в едно бурканче – серум срещу свободните радикали и хидратираща грижа за здрава кожна бариера. Сутринта пък използвайте VOLCASMIC Matte Glow Moisturizer, който действа като хидратант и основа за грим едновременно.

Продукт за грижа за кожата DREAMDUO Overnight Transforming Treatment на Glamglow.
  1. Ексфолиране + маска

Колкото и да съм изморена и отегчена от живота на жена в майчинство не пропускам веднъж седмично да ексфолирам кожата на лицето и да нанеса маска. Моята формула за пестене на време – ексфолирам лицето под душа и нанасям маска щом изляза, а докато действа си върша друга работа. Между другото, ако нямате ексфолиращ продукт под ръка, можете да използвате памучен тампон с малко крем за бръснене и сода – действа безотказно. А най-лесната маската е просто… мед. Пробвайте!

Препоръчвам ви: Ако сте в разгара на 20-те си години е време да започнете да се грижите за кожата си по-сериозно. Новата серия Waso на Shiseido е точно за вас. Препоръчвам ви ексфолианта със соя Softy+Cushy Polisher, който освежава и изглажда.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *