Beauty Stories
Обложки на грамофонни плочи като идея за интериора.
Lifestyle

От нещо старо в нещо стилно в интериора

Когато обмисляхме интериора на малката ни, но симпатична вила в Сопот, най-трудната част ми се виждаха картините. Трудно ми е да си представям нещата в завършен вид и това често ме обърква. Знаех, че ще има няколко бели стени, но и знаех, че те просто няма как да останат така. И тъй като стандартното и шаблонното рядко ме задоволяват, реших да отделя време и енергия, за да измисля нещо оригинално.

Грамофонът на баба

Идеята, която ми хрумна, определено е една от най-добрите ми интериорни идеи досега. За нея получих помощ от баба ми, която ми подари стария си грамофон и куп плочи на „Балкантон“ – албумите на Лили Иванова, „Сигнал“, „Щурците“, Bonny M… Сред тях имаше страхотни обложки, които просто ми крещяха да не ги прибирам обратно в шкафа. „Ретро и шик“, казах си аз. Така или иначе точно това е на мода в интериора! Подбрах най-впечатляващите, сложихме ги в рамка, а после и на стената в спалнята. И така се получи резултатът, който виждате на снимките.

Черно-бели спомени

В коридора пък заложихме на старите снимки. Сред архивите на баба ми открихме няколко добри черно-бели фотоси на къщата от 60-те и 70-те години на миналия век. Подбрахме тези, на които е сниман дворът, къщата, улицата и гората пред нея. След това трябваше тези снимки да се възстановят и уголемят, защото в оригинал са наистина прекално малки. Всеки, който се е докосвал до онези черно-бели снимки с вълнообразни краища, знае за какво говоря. Така част от историята на вилата бе закачено на стената, така че да се види приемствеността на поколенията. Те са и това, което окончателно я превърна в дом.

P.S. Забравих да кажа, че рамките са от IKEA и се закачат много трудно, но пък прилепват идеално към стената. За съжаление, вече не се предлагат, но съм сигурна, че на място в магазина или онлайн ще намерите подобни, които да пасват на вкуса, а и на интериора ви.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *