Beauty Stories
Виктор на 8 месеца.
& Other Stories

Виктор стана на 8 месеца и е сладък като ябълка

Малкото ми момче Виктор порасна с още един месец. Тези, които нямат деца, ще си кажат: „Че какво толкова!“. Тези, които имат обаче знаят колко много е един месец, когато говорим за бебе.

Голямо бебе?

Виктор вече е с почти един килограм повече. Което според лекарите било много, но на мен ми се вижда добре сложен. Той винаги е бил по-скоро дълъг, отколкото пухкав. И мисля, че това си личи от снимките.

Виктор на 8 месеца.

Първото зъбче на Виктор

Този месец Виктор ни зарадва и с първото си зъбче. Ех, колко много го чакахме и все се чудехме кога ли ще се появи. Ако и вие сте в такова положение, не се тревожете – рано или късно ще се случи. При положение, че детето е здраво и се развива добре, първото зъбче няма как да не се покаже.

Слъзно каналче – отпушено

Това, което най-много ни зарадва обаче, е че запушеното му слъзно каналче най-после се отпуши. Разкавала съм ви как този проблем се появи още с раждането и провокираше хората да ни задават странни въпроси. Всъщност този проблем е често срещан при много деца, като при повечето той отминава. При други обаче се налага операция, което е не е никак приятно за толкова малко бебе. За радост, ние се разминахме с този сценарии.

Бебе на 8 месеца.

Иначе проблемът се реши с ежедневни масажи на слъзната жлезеза. По няколко пъти на ден. Доста неприятна най-вече за детето процедура. Според мъжа ми, жлезата се отпуши, защото Виктор започна да седи повече, тоест с изправена глава. Не знам какво е провоирало отпушването, но се радвам, че този проблем се реши без операция.

Идеята зад снимките на Виктор

Ако се чудите защо избрах този месец да изпиша цифрата 8 именно с ябълки, сега ще ви обясня. От една страна, защото Виктор е също толкова сладък. От друга страна, ябълката, особено червената, е сред символите на настъпваща бавно, но сигурно есен. Така, когато след години гледа тези снимки, ще свързва всяка от тях с конкретен месец и сезон. А това ми се струва много хубаво.

Чудя се какво ли ще ни поднесе идния месец. Както казват по телевизията – предстои да разберем.

Бебе на 8 месеца.

One Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *