Beauty Stories
Велина Василева с балеаж.
Beauty

Всичко, което искате да знаете за балеажа в 3 минути

Докато си разглеждах чуждите сайтове (честно казано често гледам само бюти секцията) попаднах на едно изключително полезно видео – „Какво точно е балеажът и защо ни харесва толкова много?“. То е направено от британското издание на Marie Claire и само за 3 минути коафьорът и експерт в тази техника Джак Холард отговаря на всички въпроси за балеажа, които някога сме си задавали. Реших да ви представя не само него, но и част от въпросите и отговорите, които ми се струват важни. Ето ги и тях:

Какво представлява балеажът?

Според Джак Холард при тази техника за бодисване важи максимата less is more. Тоест стремежът е да се постигне максимално близка до естествното визия на косата, като в същото време цветът й е освежен и с преливащи се нюанси.

Всеки цвят ли е подходящ за балеаж?

Въпреки че свързваме тази техника основно с русото, тя може да се приложи с всички цветове боя за косата. От кестеняво, до черно, а дори и по-екстравагантните варианти като лилаво или розово, например.

Колко често трябва да посеащаваме фризьрския салон за освежаване?

Едно от основните предимства на балеажа е, че не е нужно всеки месец да си записвате част при. Ако имате рус балеаж е достатъчно веднъж на 2-3 месеца, а при брюнетките – 1-2 годишно!

Кои са звездите с най-хубав балеаж?

Според Джак Холард част от тях са Сара Джесика Паркър, Дженифър Лопес, Мишел Уилямс и Попи Делевин.

Отговорите на още въпроси за балеажа можете да откриете във видеото долу. Надявам се да ви е полезно.

Как да го поддържаме цвета?

Междувременно, ако сте фенове на балеажа, ви препоръчвам да използвате продукти за боядисана коса. Така не само ще поддържате цвета по-дълго, но и ще запазите здравето и красотата на косата си. Верен помощник в тази задача може да ви бъде новата серия на PhytoPhytomillesime. Това е най-концентрираната грижа на марката досега, която задържа пигментите в косъма, възстановява увредената коса, защитава, удължава и подсилва блясъка и яркостта на цвета. И всичко това, постигнато със силата на растителните екстракти. В серията ще откриете шампоан, маска и крем-спрей без измиване.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *