Beauty Stories
Acne Products
Beauty

Когато си на 30+, а имаш акне

Късната форма на акне засяга все повече жени. Ето как да се преборите с него

85% – толкова са жените, които поне веднъж в живота си са страдали от късна форма на акне. Аз, за щастие, нямам подобен проблем, но това означава, че един ден няма да се събудя и да видя как неприятните пъпки са се появили по лицето ми. Особено, ако продължавам страстната си връзка със сладкото. Диетата е само една от причините за появата на подобен проблем. Добавете към това и хормоните, начина на живот и стреса и получавате ситуация, от която никой не е застрахован.

Първата стъпка, за да подобрите положението си, е да знаете със сигурност какъв тип е кожата ви, защото не само мазната кожа е предразположена към акне. За тази цел ще ви помогне омразното увеличително огледало. Огледайте кожата си добре – дали има разширени пори, каква е текстурата  и цветът й. Има ли зони, които да са по-зле от други? Мазна ли е кожата ви или е по-скоро суха? Бъдете реалисти. Това е важно, за да можете да определите дали ще се справите само със стандартни продукти или ще имате нужда от по-интензивно лечение. Отбележете и промените праз различните часове на деня. Дали се събуждате с мазна или със суха кожа и дали кожата ви бързо реагира на хидратацията.

След като запишете всичко това, ви препоръчвам да се допитате до дерматолог. Той ще ви помогне да изградите план за това кои съставки и продукти са подходящи за вас и как да промените начина си на живот, за да подпомогнете лечението.

Разгледайте и тези 3 продукта за акнеична кожа, защото те наистина могат да ви помогнат.

Sebium Lotion на Bioderma

Започнете с почистването! Два пъти дневно. Препоръчвам ви активния лосион Sebium Lotion на Bioderma. Той балансира нивото на pH на кожата, за да ограничи разпространението на бактериите, предотвратява появата на несъвършенства, пречиства и регулира омазняването, свива порите и осигурява 8-часова хидратация. Но най-вече прекрасно подготвя кожата за следващите стъпки от серията Sebium на Bioderma.

 

 

Phys-AC PERFECT на A-Derma

Нежният флуид е специално разработен за жени с късна форма на акне. Прецизната комбинация от съставки успокоява червените пъпки, подпомага кожата да се освободи от черните точки, намалява остатъчните петна, хидратира и матира кожата. Но истинското удоволствие се крие в нежната флуидна текстура, която ви препоръчвам да нанасяте веднъж на ден, за предпочитане сутрин.

 

 

Sebologie на Lierac

Лабораториите на марката създават 3-степенна грижа за кожата с акне, която регулира проблема само за 28 дни. Започнете с кератолитния лосион, който елиминира мъртвите клетки и има пилиг ефект върху кожата. Продължете с регулиращия гел-флуид, който контролира разпространението на бактериите, коригира петната и лъщенето, като възстановява естествените защитни сили на кожата. Третият продукт е концентратът против несъвършенства, който е предназначен за локално третиране. Той е с двуфазна формула и активните му съставки намаляват пъпките, черните точки и несъвършенствата.

Серията Sebologie на Lierac
Серията Sebologie на Lierac

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *