Beauty Stories
Beauty

Нежна грижа за бебешката (а и за всяка друга) кожа

Ако Виктор можеше да говори, щеше лично да ви разкаже колко добро е душ-олиото Atoderm на Bioderma. Но тъй като все още не може, ще го направя аз

 

Още преди да родя се бях заредила с продукти на Bioderma. В качествата им бях убедена не само от работата ми като козметичен редактор, но и от училищата за родители в МБАЛ „Надежда“ болницата, в която родих и която използва продуктите на марката в грижата за новородените. Бебешката серия ABCDerm е повече от прекрасна и аз вече 9 месеца я ползвам активно.

Затова, когато ми изпратиха душ-олиото от серията Atoderm на Bioderma, бях изненадана, че то става не само за бебета, но и за всеки член от семейството. Продуктът е създаден за нуждите на сухата кожа, като осигурява 24-часова хидратация, има силно подхранващо и успокояващо действие и почиства кожата като възстановява кожната бариера. Формулата му е съставена от растителни биолипиди, които облекчават усещането за стягане и правят кожата по-устойчива, витамин РР, който стимулира синтеза на липиди и възстановява хидролипидния слой на кожата и патентът Skin Barrier Therapy, който предпазва кожата от бактериите, причиняващи възпаление, а патентованият естествен комплекс D.A.F, пък повишава прага на поносимост на кожата.

Виктор няма суха кожа, но за сметка на това, откакто лази и му растат зъби постоянно получава раздразнения на кожата на ръцете и около устата. Беше ми интересно дали душ-олиото ще облекчи тези симптоми.

Първото, което ми направи впечатление, е удобната опаковка с помпичка. Всички майки знаят колко важно е това, особено когато държиш бебето с една ръка, а с другата се чудиш как точно да отвориш тубичката.

Atoderm на Biderma
Удобната помпичка е голям плюс за продукта

Ароматът на продукта е изключително нежен и приятен, а на консистенция е малко по-рядък от стандартния душ-гел и се разпенва малко по-трудно. Което в никакъв случай не бих определила като недостатък. Голямо предимство обаче е фактът, че не люти на очите, иначе Виктор нямаше да продължи да си играе толкова спокойно във ваничката, докато му миех лицето. А през цялото време нежният аромат на продукта се носеше из цялата баня.

 

Следва изплакване. Тук се притесних дали заради текстурата „душ-олио“ то няма да е по-трудно от обичайното и да остане неприятен мазен филм върху кожата. Точно обратното! Изплакването става буквално с едно минаване на душа.

 

След банята и още докато го бърсах с кърпата ми направи впечатление, че кожата на Виктор е една идея по-нежна, а леките обриви се бяха успокоили още с първото измиване.

Atoderm на Biderma

Резултатът е щастливо бебе и щастлива майка, защото няма нищо по-лошо от раздразнената бебешка кожа. Но най-хубавото е, че след като изкъпете бебето, можете и вие да си доставите удоволствието, наречено душ-олио Atoderm.

Така че, ако ме питате дали бих препоръчала душ-олиото на приятел, то отговорът ми е категорично да. Затова го препоръчвам и на вас и вашите деца.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *