Beauty Stories
Lifestyle

7 интересни факта за Pomellato, които може би не знаете

Вдъхнових се от откриването на новия корнер на марката в бутик La Tiara, за да ви представя няколко интересни факта за Pomellato

  1. Тази година Pomellato става на 50 г.! Марката е създадена през 1967 г. в Милано от Пино Раболини, син на златар . Той е истински революционер в света на бижутерията, разбивайки клишето, че бижутата трябва да се носят само при специални поводи. Така той ги превръща от haute couture в pret-a-porter аксесоар. Освен това налага веригата като модерно и елегантно бижу. Благодарим ти, г-н Раболини!
  2. Във философията на Pomellato, още от създаването на марката, е използването на непознати досега скъпоценни камъни в естествените им цветове. Лимонено жълтото на перидота, тъмно зеленото на турмалина, синьо-зеленото на аквамарина, тъмнолилавото на аметиста са само част от нюансите и камъните, които Pomellato използва.
  3. В началото на 21 век марката създава Nudo – пръстен, чиито камък е изсечен по непознат досега начин. Фасетите му са остроумна интерпретация на класическото оформяне на брилянта, където симетрията започва от центъра. Уникалното в пръстена е и захващането на камъка, при което не се използва лепило и той сякаш виси във въздуха като изящна балерина.
  4. През 2010 г. София Копола носи гривната Tango на Pomellato на премиерата на филма й „Някъде“ във Венеция. Малко след това лентата печели наградата „Златен лъв“. Оттогава София Копола смята гривната за неин талисман.
  5. #PomellatoForWomen – това е инициатива на марката, която цели да подпомогне жените във важни за тях въпроси като равенството между половете, борбата с насилието и насърчаването на тяхното здраве и добро самочувствие.
  6. Новата кампания на Pomellato също е посветена на кампанията #PomellatoForWomen. Тя е заснета от майстора на реализма Питър Линдберг. В черно-бялата кампания участват силни, независими и харизматични жени от различни националности, възраст и етапи от живота си, които са верни на себе си и влагат цялата си страст в професията си. Това са художничката Ан Дуонг, маркетинг съветникът Хелън Нонини, нутриционистът Росмари Фъргюсън, арт кураторът Каролин Корбета, писателката Пихла Хинтика и моделът, художник и фотограф Лариса Хофман.
  7. Вече и вие можете да се запознаете отблизо с бижутата на марката в единствения за Източна Европа корнер на Pomellato! Той се намира в бутик La Tiara в София на ул. „Цар Калоян“ 7. Сигурна съм, че ще се влюбите, както се влюбих и аз на събитието по откриването на корнера в края на октомври. Ето и малко снимки от него.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *