Beauty Stories
Серията Botanicals Fresh Care на L’Oreal Paris
Beauty

Моята коса ли е това?

Зададох си този въпрос само месец след като започнах да използвам новата серия Botanicals Fresh Care на L’Oreal Paris

Това лято за пореден път се убедих, че човек не бива да бърза, колкото и да му иска да направи нещо. Особено, ако става въпрос за косата. Братът на мъжа ми щеше да се жени, а аз толкова много исках балеаж, че когато разбрах, че графикът на фризьора ми е запълнен до дупка, реших да рискувам и да вляза в първия срещнат салон. Голяма грешка! Накрая не само се оказах с нищо подобно на балеаж, но и косата ми беше съсипана. От една страна заради боята, но от друга, защото фризьорката явно не познаваше добре техниката за балеаж и силно тупира косата ми, преди да я боядиса. Не ме питайте как издържах разресването – косата ми се накъса ужасно и сякаш половината от нея остана в мивката. Наложи се повторно посещение при друг фризьор, повторно боядиване и съответно още по-сериозно изтощаване на кичурите ми.

За финал имах коса, която трудно може да опише, а трябва да се пипне. Изпробвах какво ли не, за да я съживя, но без резултат. Затова подходих скептично, че новата серия Botanical Fresh Care на L’Oreal Paris може да спаси положението. Но… оказа се, че греша. За радост за мен и за косата ми.

От L’Oreal ми изпратиха линията с кориандър, която подсилва косата, благодарение на съдържащите се в нея омега 6 мастни киселини, кокосовото масло и соята. Имайте предвид, че освен тази серия, има още две – с масло от шафранка за възстановяване и интензивно подхранване на сухата коса и с масло от здравец за хидратиране и блясък на боядисаната и безжизнена коса. В концепцията на Botanical Fresh Care е да бъде луксозна линия продукти, обогатени с натурални съставки, без парабени и без изкуствени оцветители. Освен това опаковките на продуктите са екосъобразни и намаляват отрицателното въздействие върху природата.

Продуктите ме впечатлиха още от пръв поглед – те напомнят на скъпите салонни продукти. Харесват ми много и етикетите, със страхотен технически шрифт, напомнящ лабораторни надписи. Ароматът на Botanical Fresh Care веднага ме плени с това, че е много натурален, сякаш вдишвам самите съставки в естествен вид. Освен това продукти са в наистина големи разфасовки. Само шампоанът е 400 мл! Което предполага, че дълго време ще се наслаждавате на серията Botanical Fresh Care.

Но това, което истински ме впечатли, е действието на продуктите върху косата ми. Шампоанът е в опаковка с помпичка, което прави употребата му изключително лесна. Освен това той е с много лека консистенция и се разпенва изключително добре. Дори и косата ви да е по-замърсена, той успява да я измие буквално с едно нанасяне. Но аз винаги нанасям шампоана по два пъти и само в корените, за да не изсушавам краищата допълнително. Изплакването е много лесно, като веднага се усеща как косата „скърца“ от чистота.

Шампоанът от серията Botanicals Fresh Care на L’Oreal Paris
Шампоанът от серията Botanicals Fresh Care на L’Oreal Paris

Идва ред и на балсама. Моята коса е доста дълга, но имах нужда от количество колкото два лешника, за да се покрие изцяло. Веднага усетих как косата се разплита от неприятните малки възелчета и става много по-мека. Само няколко минути са достатъчни, за да подейства формулата и косата е готова за изплакване. Като недостатък бих определила факта, че балсамът се е измива малко по-трудно и върху косата остава лек мазен филм, който обаче не я отежнява след изсъхване.

Балсамът от серията Botanicals Fresh Care на L’Oreal Paris
Балсамът от серията Botanicals Fresh Care на L’Oreal Paris

Маската използвах веднъж седмично за екстра подхранване. Направи ми впечатление, че нейната формула е доста по-лека от тази на балсама, което много ми хареса. Нанасям количество колкото на върха на пръстите и оставям малко повече върху косата – 5-6 минути. Отмиването става изключително лесно, без върху косата да остава мазен филм.

Маската от серията Botanicals Fresh Care на L’Oreal Paris
Маската от серията Botanicals Fresh Care на L’Oreal Paris

Серумът без изплакване е в приятна опаковка с пипетка. Нанасям подобни продукти задължително след баня и всяка вечер преди лягане за допълнителна грижа и подсилване. Консистенцията е доста течна и сякаш попива в косата, без да отежнява кичурите.

Серумът без изплакване от серията Botanicals Fresh Care на L’Oreal Paris
Серумът без изплакване от серията Botanicals Fresh Care на L’Oreal Paris

Още след първата седмица усетих, че косата ми се съживява – ефект, който не очаквах да получа толкова бързо. Приятната и лесна употреба превърна серията Botanical Fresh Care на L’Oreal Paris в новия ми фаворит в грижата за косата. Изберете според нуждите си, но бъдете сигурни, че с Botanical Fresh Care на L’Oreal Paris ще откриете по-добрата природа на косата си. Какъвто е и слоганът на новите продукти.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *