Beauty Stories
Beauty

Моят арсенал за бързо зимно реагиране

Слабите ми места зимата са ръцете и устните. Ето с какво ще се грижа за тях, когато температурите паднат под нулата

Зимата е безпощадна към ръцете и устните ми. Те се изсушават ужасно, въпреки че винаги ги защитавам с подходящите продукти. Затова, когато от Sephora ми подариха този страхотен комплект за грижа за ръцете и балсамът за сухи и напукани устни Lanolips, реших да ги тествам още през по-първите студени дни, за да видя дали те ще решат ежегодните ми зимни проблеми. Но да започнем по ред.

Комплектът за ръце е част от „лисичата“ зимна колекция на Sephora, за която ви разказах в този текст. Той съдържа крем, маска и нагревател за ръце. Да, правилно прочетохте – нагревател. Тази малка торбичка, пълна с гел, е истински спасителен пояс за хората, които като мен постоянно страдат от студени ръце. Хубавото е, че нагревателят е за многократна употреба и само трябва да се постави за кратко в топла вода, за да се активира. Но ефектът му е моментален. Освен това е в изключително практична форма и размер, което означава, че безпроблемно ще се побере във всяка дамска чанта.

Нагревател за ръце от зимната колекция на Sephora
Нагревател за ръце от зимната колекция на Sephora

Кремът за ръце е с много деликатен и нежен аромат, изключително подхранващ, без да е мазен. А това е голям плюс, ако го използвате, докато сте в офиса, защото няма да оставяте следи навсякъде и особено по клавиатурата на компютъра.

Крем за ръце от зимната колекция на Sephora
Крем за ръце от зимната колекция на Sephora

Последният продукт в комплекта е маската за ръце, вдъхновена от азиатските бюти ритуали. Тя е обогатена с натурален ектракт от авокадо и е в шкафчето ми за бързо реагиране, когато ръцете ми се изсушат прекалено. Маската е във формата на ръкавици, което не само предпазва формулата да не се разтече, но и ми позволява да продължа да си върша нещо. Макар че действа само за 15 минути. Но всички знаем, че за една жена и майка времето и най-ценният ресурс.

Маска за ръце от зимната колекция на Sephora
Маска за ръце от зимната колекция на Sephora

Разбира се, че бих ви препоръчала да купите комплекта за себе си, особено ако имате същите зимни проблеми като мен, но веднага бих добавила, че той е и прекрасен подарък за майка ви или най-добрата ви приятелка. Идея за Коледа!

Трите продукта от комплекта за ръце на Sephora
Трите продукта от комплекта за ръце на Sephora

Другият продукт, в който веднага се влюбих, защото постоянно имам проблем с устните, е балсамът Lanolips. Освен, че има изключително приятен и свеж аромат на лимон, той идва в много удобна опаковка – не в типичния стик, а в тубичка. В началото ме изненада доста твърдата му консистенция, но щом го докоснах до устните, балсамът веднага се разтопи и се разнесе изключително лесно. Продуктът е за много сухи устни (точно като моите) и не само ги подхранва дълбоко, но има и ексфолиращ ефект, за да премахне грубите кожички. Във формулата му има ланолин (който се слави с изключително подхранващото и омекотяващото си действие) и микс от лимонови масла. Няма да преувелича като ви кажа, че само с 2-3 нанасяния сухите ми устни станаха отново меки, а неприятното изпръхване изчезна. За почитателите на био продуктите, ще подчертая само, че балсамът е с 99% процента естествени съставки. А противниците на блясъка ще успокоя, че Lanolips е така създаден, че да имитира естествения блясък на устните.

Балсамът за устни Lanolips
Балсамът за устни Lanolips

Е, аз вече съм екипирана за зимата. А на вас препоръчвам да направите същото и да отскочите до най-близкия магазин на Sephora.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *