Beauty Stories
& Other Stories

Колeден таг #All I Want For Christmas

Вдъхновена от забавната идея на Диди от блога „Токче и червило“, ви представям моите отговори на нейните въпроси, свързани с Коледа 

Аз съм от онези сантиментални хора, за които декември започва с коледен календар и коледна песен. Отброявам дните до празниците с очакване и надежда, че това, което предстои, е по-добро от това, което е минало. Затова ми беше интересно да отговоря на коледните въпроси на Диди от блога „Токче и червило“ с хаштаг All I want for Christmas. Обещавам да бъда честна 🙂

Вярвам ли в Дядо Коледа?

Сърцето ми вярва, умът ми – не. При мен винаги е така. Често ми е трудно да взема категорично решение и в мен постоянно се борят умът и сърцето. Някак си обичам да се самоизмъчвам.

Под елхата искам да намеря?

Нищо материално. Вярвам, че подаръците трябва да си ги правим през цялата година. Единственото, което искам, е всички около мен да бъдат здрави. Няма по-голям подарък от здравето, но често го осъзнаваме, след като го изгубим. Или след като имаме дете.

Коледните филми – настроение или досадна необходимост?

Това с филмите е като онова с коледните песни. Аз лично ги харесвам много и не мога да си представя празниците без поне един епизод от „Сам вкъщи“. А любимите ми коледни песни можете да видите тук.

Канелени сладки с топъл шоколад?

Канелени сладки – да, но основно от тези по рецепта на баба ми. Тя ги правеше във формата на мечета и ги слепваше със сладко. Сега майка ми се е заела с тази вкусна задача. Топлият шоколад е страхотен, но не си правя вкъщи. Предпочитам чай или кафе.

Пуловери на еленчета и снежни човеци?

Ако са направени с вкус, защо не. Но на мен повече ми харесват коледни пуловери с мопсове. Сигурно защото си имам вкъщи (запознайте се с него тук).

Christmas and New Year’s Outfit?

И за двата празника – нещо удобно. Планираме да сме си вкъщи и на Коледа, и на Нова година и затова няма да имам нужда от специални тоалети. Може би… евентуално… догодина.

Грим за празниците? Глитъри или нещо по-класическо?

Ако говорим по-принцип, определено бих си позволила нещо по-бляскаво, но като малък акцент, който не доминира в цялостната визия. Например блестяща очна линия или червило.

А празниците – в България или в чужбина?

Досега винаги съм си била в България, но ми се иска някой ден да празнувам и в чужбина.

С Коледа логично идват и коледните комплекти и лимитираните коледни колекции. Кои прибави към колекцията си?

Може да звучи странно за човек, който пише за козметика, но нямам такава колекция. Има продукти, които харесвам, и които използвам, докато свършат. Не си представям да отделя специално място, в което като произведения на изкуството да съхранявам козметика. Никога не съм била фен на колекционирането. Като малка съм събирала само миришещи листчета, които майка ми изхвърли. Смятам, че козметиката е създадена, за да се ползва, затова смело отварям и безразсъдно използвам всичко, което ми допадне. И оттук следва, че нищо от коледните комплекти или колекции не съм си купила и познавайки се добре, сигурно няма и да си купя.

Моето ухание на Коледа е уханието на (любим парфюм)…

Честно казано не свързвам Коледа с парфюм, а с определени нотки, които често се използвам в парфюмерията – канела и мандарина.

Пазар в последния момент или чинно със списък, писан минимум преди три месеца?

В моето семейство въпросът с коледните подаръци стои по малко по-различен начин от обикновено. Да, подаряваме си подаръци, но не държим на това. Затова нямам никакви списъци и ако нещо ми хрумне, просто го купувам.

Подарък-чорап или подарък в чорап?

По-скоро подарък в чорап.

Списъкът на Дядо Коледа – слушах или не през изминалата година?

Мисля си, че слушах, но не съм много сигурна. Близките ми трябва да кажат.

Цели за новата 2018 г., които не/смятам да спазвам?

Искам да съм по-спокойна, по-уравновесена, по-здрава. Иска ми се да започна да се грижа повече за себе си и отново да тръгна на фитнес. Много искам и да започна да се храня по-добре.

Какво ми взе/донесе 2017 г.?

Донесе ми Виктор и блог. Което не е малко. Взе ми предишния начин на живот, социалните контакти, съня, спокойствието и донякъде здравето. Както обичам да казвам напоследък – 2017 г. беше много тежка, но не беше лоша.

Какъв късмет искам от баницата?

Искам щастие, защото то събира в себе си всичко, от което имаме нужда. Човек няма как да е щастлив без здраве, успех, късмет, пари…

На най-близките ми пожелавам…

Същото – много щастие.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *