Beauty Stories
Beauty

Където косата ми се превърна от „ъъъ“ във „уау“

Прическата ми възкръсна в новия ми любим фризьорски салон – Keune Concept 

Вече съм ви разказвала какво преживя косата ми преди около половин година. Ако не помните или все още не сте ми съчувствали, направете го тук.

Е, вече всичко това е минало, благодарение на златните ръце на коафьора Георги Николов и неговия салон Keune Concept. Той успя да преобрази съсипаните ми кичури и само за два часа ги превърна от „ъъъ“ в „уау“.

Но да започна отначало. Това, което особено ме притесняваше в цвета на косата ми, беше ярко русото по краищата и рязката граница между него и естествения ми цвят. Достатъчно смела и откровена съм, за да ви докажа колко зле беше положението.

За да поправи това „произведение“, Жоро реши да пусне светли кичури по дължината, които той съедини с русата част. Така някои от тях станаха омбре, а на останалите нанесе по-тъмна боя, за да заличи русото. Влюбих се в резултата!

Много по-трудно е да поправиш нещо, отколкото сам да го направиш. Виждайки резултата, се убедих, че Keune Concept е моят нов фризьорски салон. Затова позволете ми да ви разкажа повече за него.

Началото

„Започнах доста да пътувам за различни обучения в Холандия, Англия, Германия. Това нямаше как да бъде оценено на мястото, на което работех, затова исках да създам свой салон“, разказва ми коафьорът Георги Николов, докато се бори с косата ми. „Освен това исках професионален салон с ясна концепция, в който работят професионални фризьори с амбиции за обучение и развитие. Така създадох първия концептуален салон на Keune в България“, продължава той.

Концепцията

Уникалното в салона е преди всичко индивидуалното отношение към клиентите. Ако отидете в Keune Concept, първото, което ще направят коафьорите, е да ви изготвят диагнозна карта. Нещо като своеобразно досие, в което са описани всички особености на вашата коса като структура, гъстота, ниво на естествен цвят и други. Освен това в салона можете да си купите и продукти с марката Keune, но това може да стане само след надлежна консултация с коафьорите. Те ще диагностицират косата ви и ще ви предложат точните продукти, от които тя има нужда.

Процедурите

Освен стандартните за всеки фризьорски салон процедури като подстригване и боядисване, в Keune Concept можете да се насладите и на уникални SPA терапии за коса, които възстановяват баланса и красотата й според нейните нужди. Има терапии за косопад, такива с етерични масла, за обем и възстановяване. Освен това в Keune Concept се предлага и маникюр и педикюр. „Ние следваме линията на професионалните фризьорски салони, които се занимават изцяло с фризьорство, но разширяват гамата си към маникюр, за да са в по-голяма полза на клиента“, пояснява Жоро.

Марката

Keune е създадена през 1922 г. в Амстердам от химика Ян Кюн. Марката е известна с това, че създава първия къдрин и лак за коса в Европа. Днес Kaune се предлага в над 70 държави, сред които и най-скъпите пазари в света – ОАЕ, Русия… И това не е никак случайно! Продуктите на марката са изключително ефективни, а боите им, според Георги, са най-добрите, но и най-щадящите косата. Уникалното в Keune е, че марката и до днес се предлагат само във фризьорските салони.

Keune Concept
Keune Concept

Блиц въпроси към коафьора Георги Николов

Георги Николов
Георги Николов

Кой е най-често срещания проблем, с който клиентите идват при теб?

Липсата на обем.

В този смисъл какво мислиш за вафлите в корена?

Вафлите са в магазина, а не във фризьорските салони. Но въпреки това има клиенти, които продължават да ги искат.

Има ли спасение от косопада?

Да, ако не е генетично заложен. Предлагаме серии и процедури, с които той може гарантирано да спре.

Какво е модерно в момента при косите?

Боб във всичките му разновидности. При цветовете – карамелените нюанси, комбинацията от карамел и розово-лилаво, само розово-лилаво, но и натуралните цветове. Актуални са и цветовите техники като балеаж.

Отживелица ли са маските за коса?

Не, в никакъв случай! Балсамът подпомага разресването, а маската доставя важни за косъма вещества. Затова балсам се нанася при всяко измиване, а маска – веднъж седмично.

В крайна сметка колко често трябва да се подстригваме?

Най-добре е между 6 и 8 седмици.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *