Beauty Stories
Beauty

Защо кожата ми мина на захарна диета?

Обичам сладкото, но кожата ми го обича още повече, след срещата й с новия ексфолиант на Nuxe – Reve De Miel

 

Захар, която е полезна за тялото? И няма нито една калория? Звучи като мечта, но е реалност. Уловката е, че този „сладкиш“ не е за ядене, а за нанасяне. Представям ви новия ексфолиант за тяло Reve De Miel на Nuxe, който имах възможността да пробвам лично и сега ще разкажа повече за този прекрасен продукт.

Първото, което ме впечатли е фактът, че формулата му е 2 в 1, което означава, че не само ексфолира, но и подхранва кожата. И двете действия се постигат само и единствено с натурални съставки, част от които има във всяка кухня. Ексфолирането става с фино смлени оризови зрънца и разтопени захарни кристали. За подхранването пък можем да благодарим на меда, който е истинско съкровище за кожата с богатото си съдържание на захари, антиоксидантни флаваноиди, витамини С, В2, В6, аминокиселини, минерални соли и микро елементи. Добавете към меда и подхранващата сила на натуралните масла от слънчоглед, арган, пореч и масло от карите и имате силна заявка за прекрасна кожа. Която напълно се оправдава!

Още щом отворих бурканчето и грабнах малко от продукта ми направи впечатление, че консистенцията му наподобява тази меда. Веднага усетих и пристрастяващия аромат – с медено-флорални нотки на мимоза и ванилия. Досега при използването на ексфолиант кожата на ръката, с която го нанасях (най-често дясната), буквално изтръпваше от постоянното дразнене на частичките. Е, с Reve De Miel нямах подобни усещания, което още повече ме накара да се влюбя в продукта. Направи ми впечатление, че при контакт с кожата, ексфолиантът се превръща в млечен балсам, който буквално обгръща кожата с нежен филм. Това означа не само, че няма нужда от душ-гел, но и от мляко за тяло. Кожата ми е перфектно хидратирана! А ароматът на Reve De Miel е с мен цял ден!

Единственият недостатък на ексфолианта е неговата опаковка. Тя е така направена, че при употреба в нея влиза вода, която разтваря част от продукта.

Ако имате суха или чувствителна кожа, не се притеснявайте, Reve De Miel е подходящ и за вас. Продуктът е тестван върху вашия тип кожа и ефектът е на 100% ексфолирана и успокоена кожа и на 90% подхранена.

Високите проценти не ме учудват. Все пак за толкова години, в които се занимавам с козметика, съм се убедила, че продуктите на Nuxe винаги оправдават очакванията. И ексфолиантът Reve De Miel е поредното доказателство.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *