Позакъснели коледни меденки

Да, знам, че Коледа отмина, но пък празниците продължават и никога не е късно да опитате тези вкусни меденки, рецептата за които имам от покойната ми баба

Баба ми ги наричаше „мечета“. С чаша правеше главите, с капачка от паста за зъби изрязваше дупки за очи, а получените кръгчета слагаше за уши. Вече не ги наричам „мечета“, защото има безкрайно много форми, в които можете да направите тези меденки. Включително и като малки бутилки Coca-Cola (за справка – снимката). Така че що се отнася до формата, имате свобода. Рецептата обаче е само една и бързам да ви я споделя.

Продукти: 3 яйца • 1 ч.ч. захар • 1 ч.ч. олио • 6 с.л. мед • 2 с.л. канела • 2 ч.л. сода • брашно, колкото поеме

Приготвяне: Всички съставки се смесват и се добавя брашно до получаването на меко тесто. Разточете с дебелина около половин сантиметър и използвайте формички за сладки, за направите меденките. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като изстинат ги залепете с мармалад по ваш избор. Според мен най-подходящи са сладката от шипки или сливи.

Самото замесване на тестото става бързо, но изрязването във формички и слепването е по-пипкаво и съответно ще ви трябва повече време. Така че, ако сте свободни между празниците и търсите рецепта за сладки, които да сложите на новогодишната трапеза, тези меденки са моето предложение за вас. Ще се радвам, ако споделите крайния резултат. Bon appetit!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s