Beauty Stories
Lifestyle

Позакъснели коледни меденки

Да, знам, че Коледа отмина, но пък празниците продължават и никога не е късно да опитате тези вкусни меденки, рецептата за които имам от покойната ми баба

Баба ми ги наричаше „мечета“. С чаша правеше главите, с капачка от паста за зъби изрязваше дупки за очи, а получените кръгчета слагаше за уши. Вече не ги наричам „мечета“, защото има безкрайно много форми, в които можете да направите тези меденки. Включително и като малки бутилки Coca-Cola (за справка – снимката). Така че що се отнася до формата, имате свобода. Рецептата обаче е само една и бързам да ви я споделя.

Продукти: 3 яйца • 1 ч.ч. захар • 1 ч.ч. олио • 6 с.л. мед • 2 с.л. канела • 2 ч.л. сода • брашно, колкото поеме

Приготвяне: Всички съставки се смесват и се добавя брашно до получаването на меко тесто. Разточете с дебелина около половин сантиметър и използвайте формички за сладки, за направите меденките. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. След като изстинат ги залепете с мармалад по ваш избор. Според мен най-подходящи са сладката от шипки или сливи.

Самото замесване на тестото става бързо, но изрязването във формички и слепването е по-пипкаво и съответно ще ви трябва повече време. Така че, ако сте свободни между празниците и търсите рецепта за сладки, които да сложите на новогодишната трапеза, тези меденки са моето предложение за вас. Ще се радвам, ако споделите крайния резултат. Bon appetit!

One Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *