Beauty Stories
Beauty

Моят съвет за вашата атопична кожа

Нито съм „старило“, нито съм „патило“, но открих продукт, който може да успокои атопичната ви кожа – Lipikar Stick AP+ на La Roche Posay

 

За радост, не съм се сблъсквала с атопичната кожа отблизо, но напоследък около мен има много хора, включително и деца, които се оплакват от този проблем. И данните доказват това мое наблюдение – само в Европа над 50 млн. души имат атопична кожа, този проблем е и причина номер 2 за лекарско предписание, а цели 20% от децата са засегнати. Сърбежът е най-често срещаният симптом на атопията – цели 89% се оплакват от него. Разчесването обаче е сериозна пречка в лечението, тъй като с него се нарушава кожната бариера, което пък може да влоши възпалението. Така се влиза в един порочен кръг, който дерматолозите определят като едно от най-големите предизвикателства в контрола на атопичната кожа.

И точно тук на помощ идват La Roche Posay и техният нов продукт Lipikar Stick AP+. Той успява да разбие порочния кръг на разчесването, а със своята компактна форма и размери може да е с вас по всяко време. Всеки път, когато изпитате желание да се почешете, просто използвайте стика. Механичното действие по нанасяне намалява усещането за сърбеж, а формулата на продукта, в която има липидодоставящо масло от карите, успокояващ мадекасозид и цинков глюконат с антибактериално действие, успокоява кожата. Допълнителен бонус е, че стикът може да се използва навсякъде по тялото и толкова пъти, от колкото имате нужда. Освен това Lipikar Stick AP+ е подходящ за бебета и малки деца. Специално за най-малките от La Roche Posay създадоха платформата „Точно като порасналите“, където ще откриете много игри и образователни видеа със съвети. Целта е децата да станат по-незвисими в контрола на чуствителната си кожа, като за това ще им помогне и Lipikar Stick AP+.

А резултатите от стика ще видите и сами, но все пак ето и малко проценти – при нанасяне кожата е на 94% успокоена, 92% по-еластична и с 92% намалена сухота, а формулата попива бързо и не оставя следи.

Така че, ако имате близък или приятел с атопична кожа, можете да им изпратите този материал, за да знаят какво ще им помогне. Няма нужда да благодарите на мен, а на La Roche Posay.

LIPIKAR Stick AP+

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *