Beauty Stories
Beauty

Защо продължавам да използвам пудра?

Наблюденията ми показват, че жените все по-често се отказват от този продукт. А не трябва!

Да си поговорим честно по въпроса. Времето на старателно нанесения грим всеки божи ден преди работа отмина. Поне за мен. Вече нямам нито време, нито сили, за да го правя. Но това пък не означава, че само ставам от леглото и излизам. Просто търся начини да улесня ежедневието си. И един от тях е като използвам пудра за лице.

Преди нанасях пудра върху фон дьо тена, за да изравня кожата, да прикрия несъвършенствата и да я матирам допълнително. Обикновено през деня преди събитие или среща също предпочитам да използвам пудра, отколкото още един слой фон дьо тен. Много по-бързо и лесно е, а резултатът винаги е добър. Друго предимство на пудрата е, че е в много компактна форма. Моят съвет е да избирате пудри с гъбичка в комплекта, защото това ще ви улесни и няма да се налага да носите и четка.

Ако не използвате пудра, защото смятате, че тя допълнително ще запуши порите ви, не се притеснявайте! Съвременните формули са толкова добри, че буквално обвиват кожата като воал, като дори я предпазват от замърсяванията и се грижат за здравето й.DiorНо има една нова тенденция в грима, която се осланя на принципа #LessIsMore. Забелязах го, докато правих страниците с бюти тенденциите в ELLE. Дизайнерите все по-рядко избират тежък грим, а залагат на естественото излъчване, подчертано само от най-необходимите продукти. И пудрата е сред тях!

Неслучайно креативният директор на DIOR Питър Филипс, споделя: „Използвам пудра, за да прикрия несъвършенствата, но и сутрин на много фин слой върху цялото лице“.

Точно така правя и аз, откакто се върнах на работа. Сутрин имам много малко време, за да се оправя и затова вместо фон дьо тен, предпочитам да нанасям пудра, която създава много естествено покритие.

И за да ви спестя търсенето на перфектната пудра и изборът на принципа „проба-грешка“ ви представям моя нов фаворит – пудрата Dior Undercover. Луксозната и практична опаковка крие формула, която е изключително лека, но и в същото време силна в посока абсорбиране на излишното омазняване и матиране на кожата, прикриване на несъвършенствата и фотошоп ефект върху порите. Освен това формулата на продукта не запушва порите, а напротив, покрива ги и се грижи за кожата като я балансира и я прави все по-красива с всеки изминал ден.DiorВадете пудрите, момичета, и не се притеснявайте да кажете: „Отивам да си напудря носа“. Всички знаем, че е важно 🙂

One Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *