Beauty Stories
Beauty

Когато Kerastase срещна косата ми

Ще ви разкажа за изживяването с новите продукти от серията Aura Botanica

Нека ви споделя нещо. Не обичам да ходя на фризьор. Страшно признание, нали? Не мога да дам логично обяснение защо е така, но винаги се притеснявам преди срещата си с човека с ножиците и сешоара.

Когато обаче отида на събитие на Kerastase, този страх изчезва. Защото знам, че там за косата ми ще се грижи някой специалист и резултатът винаги ще е впечатляващ. И истината е, че и този път не останах разочарована.

От марката решиха да представят новите си продукти от серията Aura Botanica в академията на L’Oreal в София. А новите продукти са богата мицеларна вана (нали знаете, че в Kerastase наричат шампоана вана, за да го разграничат от традиционни душ, взет набързо), текстурираща вода, копринено мляко за диспицплинирана коса и крем за къдрици. Само припомням, че продуктите от серията са с над 95% натурални съставки, което означава свеж аромат, нежно действие върху косата и впечатляващ резултат. За да покажат още веднъж колко близо са продуктите до природата, от Kerastase бяха сложили истинска стена от живи цветя, която ароматизираше цялото помещение.

И нека сега плавно преминем към самата процедура. А тя започна с представяне на продуктите и консултация за състоянието на косата ми. Моят фризьор бе Дани Банева от пловдивски салон Beauty For Ever. Тя започна процедурата с измиване с мицеларната вана. Точно тогава се насладих и най-добрия масаж на скалпа, който главата ми някога е преживявала. Не мога да ви опиша колко релаксиращо е това изживяване, особено ако е допълнено и от прекрасния аромат на Aura Botanica. След това дойде време и на хидратиращата грижа (или балсамът), която е с изключително нежна текстура и попива в косъма, без да го отежнява. След измиването косата ми беше скърцащо чиста, без да я усещам суха или твърда.

Дойде време и за оформяне на прическата. Преди да започне със сешоара, Дани нанесе две помпички от коприненото мляко за дисциплинирана коса. Изключително леката му тесктура крие силна формула, която изглажда и укротява фриз ефекта за 72 часа, като запазва естественото движение на косата. Разбира се, продуктът е с термозащита до 230 градуса, а активните му съставки са мароканско арганово масло и самоанско кокосово масло. Дани изсуши косата ми, като ме помоли да се наведа с главата надолу, за да създаде допълнително обем в корените. След това заедно решихме да заложим на права коса, тъй като навън валеше, а само по този начин прическата можеше да се запази. Казвам можеше, тъй като много се съмнявах това да се случи, познавайки косата си. Е, сбърках – прическата ми устоя 3 дни, въпреки дъжда и въпреки това, че я връзвам на ниско кокче у дома. А и Дани не я фиксира по някакъв начин с лак или друг продукт.

[wpvideo qWiCNZRY]

След като прическата ми бе готова, настъпи време за снимки на цветната стена. А след това и на вкусните сладки изкушения, които бяха подготвили от Kerastase. Но да ви призная за мен истинското изкушение се оказа косата – мека, нежна и бляскава. Получих много комплименти, на които отговарях: „Виновни са Kerastase и тяхната серия Aura Botanica!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *