Beauty Stories
Beauty

Съвършена защита дори и за несъвършени тела (моето)

Традицията е жива! И това лято ще си говорим за слънцезащита. Но този път съм наистина впечатлена

Аз вече ходих на море. И изкарах късмет – в средата на юни, точно преди големия дъжд, ударил Гърция, аз разположих несъвършеното си тяло върху безплатните шезлонги на плажовете около Неа Перамос. Ако не знаете къде се намира, както повечето хора, ще ви кажа, че е близо до Кавала и е доста… как да се изразя… непретенциозен курорт.

Но да минем по същество. А съществото не е как съм изкарала в Гърция (супер беше), а как успях да защитя тялото си от горещите лъчи на слънцето. По принцип съм SPF фрийк на морето и пълен непукист в града. Което означава, че на плажа задължително се мажа с фактор 50, а в града – с фактор 0. Все още имам лоши спомени от първото ми и единствено изгаряне. Първо и единствено, но напълно all inclusive – белеща се кожа, ужасни болки и психическа травма за цял живот.

SVR
Слънцезащитно хидратиращо мляко на SVR беше винаги с мен

Но както се казва – това, което не те убива, те прави по-силен. И по-предпазлив. Затова когато от SVR ми изпратиха новото им слънцезащитно хидратиращо мляко Sun Secure, нямах търпение да го пробвам. Обещанията са добри – защита от UVA и UVB лъчите, както и от видимата и инфрачервената светлина. Последните две са много важни, въпреки че за тях не се говори много. Видимата светлина причинява пигментацията, а инфрачервената – стареенето на кожата. Което е супер, но звучи сякаш ще нанеса гъста бяла субстанция върху кожата си. Еми не бях права!

SVR
Краката ми може и да не са слаби, но поне са защитени от слънцето 🙂

По принцип трудно се впечатлявам от каквото и да било, но този път се впечатлих. Много! Първо – ароматът е страхотен. Второ – текстурата е суперхидратираща и попива перфектно в кожата. За пръв път ми се случва слънцезащитен продукт да не се усеща. Обикновено остава мазен филм, който ме дразни ужасно, особено ако се намокря или изпотя (да, на всички ни се случва), а не дай си Боже да се докосна до пясъка. Ето тук SVR ме спечелиха окончателно и завинаги! В моята класация за слънцезащита летвата вече е вдигната много високо. Няма да излъжа, ако ви кажа, че в един момент буквално забравих, че имам някакъв продукт върху кожата си и дори за миг си помислих, че ще изгоря. Но видях слънцезащитната тубичка в плажната си чанта и си отдъхнах.

Processed with VSCO with c1 preset
Must-haves за плажа – фрапе, слънчеви очила, ELLE Travel Guide и слънцезащитното хидратиращо мляко на SVR

По принцип моята кожа е доста устойчива и (да чукна на дърво) не страдам от никакви алергии. Детето ми обаче е на година и половина и кожата му е все още толкова нежна, че ме страх да нанеса каквото и да било. Особено пък продукт, който се води универсален – и за бебета, и за деца, и за възрастни. Винаги поглеждам с недоверие към подобни идеи, защото не мога да си представя, че е еднакво ОК и за съвсем младата, и за по-възрастната кожа. И въпреки това, с риск да тичам по дерматолози, реших да се доверя на експертизата на SVR и пробвах как нежната кожа на Виктор ще понесе Sun Secure. Не само, че му понесе, а и се превърна в любимия ми семеен продукт. Сещате се какво улеснение е това – да носиш само една тубичка, която става за цялото семейство.

Processed with VSCO with c1 preset
Перфектната компания на плажа

Но извинявам се, продуктите всъщност са два. Забравих за млякото за след слънце. Успокояващата му и хидратираща формула също е подходяща за всеки член от семейството. А и е със същата лека и нежна текстура, като дори има съвсем леки блестящи частици, които да подчертаят тена. Който го има, разбира се. Но все пак е секси. Само не ми хареса съвсем ароматът му, но това е нещо, което подлежи на коментар от различните хора и техните различни вкусове. Доста по-важно е как действа на кожата. Поне според мен.

Processed with VSCO with f2 preset
Хидратиращо мляко за след слънце от серията Sun Secure на SVR е изключително нежно към кожата

И за финал един голям недостатък. SVR, моля ви, обърнете внимание, че слънцезащитният ви крем е толкова пристрастяващ, че опаковка от 100 мл просто не е достатъчна.

2 Comments

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *