Beauty Stories
Beauty

Shine bright like Rihanna!

Ами тя си го е изпяла и в последствие е решила да излее страстта си към красотата в продуктите от колекцията Fenty Beauty

Когато си толкова известен и красив, колкото е Риана, тогава може да направиш всичко. Например грим колекция. И дори няма нужда тя да се рекламира – само казваш, че е твоя и става хит. По принцип се старая да нямам големи очаквания към каквото и да било в живота. Така подходих и към Fenty Beauty. Знаех, че колекцията ще бъде нещо интересно, но не и толкова, колкото всъщност се оказа. Трябва да ви кажа, че докато разопаковах и тествах продуктите, които ми изпратиха от Sephora, усетих онова сладко вълнение, като дете на Коледа.

Да ви кажа колекцията никак, ама никак няма да ви разочарова, особено, ако харесвате блясъка, но вместо монети, събирате козметика. Да, Fenty Beauty определено може да има колекционерска стойност, но за тази цел не би трябвало да я докосвате, а това е трудно. Няма как да не ви засърбят ръцете да топнете пръстчета в тези бляскави сенки и хайлайтъри.

Но… стига общи приказки. Преминавам директно към кратките ми (но съдържателни, надявам се) впечатления от седемте продукта на Fenty Beauty, които ми изпратиха от Sephora. Именно там и само там у нас се предлага колекцията на Риана.

Fenty Beauty

Започвам с двойния хайлайтър Killawatt Foil, защото… Ами няма причина. Като отворите кутийката, веднага ще забележите колко интензивни са цветовете. Mimosa Sunrise е жълтият нюанс, а Sangria Sunset – розовият. Може и да пише, че са хайлайтъри, но според мен са по-скоро сенки. Цветовете са толкова наситени, че не си представям варианта да се ползват като руж или хайлайтър. Но при всяко положение, внимавайте с количеството. Аз не го съобразих и приличах на онези коледни картички, обсипани с брокат. В този момент осъзнах, че това не е моят продукт. Да, оценявам качествата му, но блясъкът ми идва доста в повече.

В подобна посока вървят впечатленията ми и за другия хайлайтър Killawatt в цвят Trophy Wife. Ако нямате златни бижута, можете да го използвате вместо тях, защото този продукт е многофункционален. Ще се повторя, но цветът е мнооого наситен, което веднага води към друг извод – това не е моят продукт.

И за да не си мислите, че съм много зла е време да ви разкажа и за любимия ми Fenty продукт – дълготрайното течно червило Stunna Lip Paint в цвят Uncensored. Цветът му е интензивен и дълготраен като мастило, но в същото време не изсушава устните. Казвам го от личен опит и като човек с много чувствителни устни. Червилото издържа буквално цял ден, като накрая само се беше изтрило съвсем малко. Няма как да не оценя и удобния апликатор, особено ако, като мен, разполагате с две леви ръце. А опаковката – прилича на лак за нотки, но е много луксозна.

Матовото червило за обемни устни Mattemoiselle в цвят Single е страхотен продукт в незадоволителна гилза. Какво имам предвид ли? Ами червилото е с наситен цвят и дълготрайност, но опаковката не изглежда толкова cool. И все пак си мисля, че съдържанието е по-важно, нали?

Fenty Beauty

Gloss Bomb в цвят Fenty Glow е един, как да го определя… приятен продукт. Аз не съм сред най-големите фенове на глосовете, но тук оценявам високо блясъка, липсата на досадната лепкавост и това, че е универсален боец. Какво означава това? Че е перфектният избор за всички, които не обичат ярките цветове, както и за всички, които искат да добавят повече блясък върху устните си. В опаковката глосът изглежда кафяв, но реално върху устните няма почти никакъв цвят. И тъй като е блясък за устни, не очаквайте от него особено издръжливост при ядене или пиене.

Напоследък съм луда по очните линии, затова много се зарадвах на Flyliner. Плюсовете й са видими и с невъоръжено около – наситен цвят и удобна форма, която прави нанасянето максимално лесно. За минусите обаче трябва да махнете капачката. Върхът на писеца се пречупи, което сигурно се дължи на факта, че го използвах като химикалка по време на снимките. Освен това, макар да пише, че очната линия е водоустойчива, при мен се получи неприятният ефект на отпечатване върху горния клепач. А това е „но лайк“, както казва Стоичков.

Ако пък искате да матирате лицето, няма да сбъркате с „попиващата“ пудра Invisimatte в цвят Universal. Освен, че е невидима върху кожата, тя е и изключително дълготрайна. Нанасям я директно с апликатора, с който се предлага, и трябва да ви кажа, че съм доста впечатлена.

Fenty Beauty

И за финал ще ви разкажа и за четката за хайлайтър Cheek-hugging highlight brush, номер 120. Три думи – удобна, удобна, удобна! Тази четка буквално „обгръща“ скулите с мекотата си и прецизно разпределя продукта върху лицето. Като човек, който няма време да си подрежда козметиката, оценявам високо силиконовото калъфче, в което се предлага и което помага четката да не се мърси, както и да не мърси всичко около нея. Косъмът й е много мек, но не открих информация на кутийката дали е естествен. Мисля си, че по-скоро не е. Но пък това не я прави по-малко луксозна. А розовият цвят си е готин момичешки бонус.

Извод: Fenty Beauty е страхотна колекция. Наистина страхотна. Не ме разбирайте неправилно – просто не всички продукти са по моя вкус. Но това не ми пречи да оценя безпристрастно и с ръка на сърцето качествата им. Съжалявам, Риана, просто толкова блясък не е за мен.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *