(Всеки) Един ден с Huawei Watch GT

Как се казва, когато не осъзнаваш, че имаш нужда от нещо, докато не го получиш? Казва се смарт часовник

Моята приятелка Поли (хвърлете едно око на блога й тук) казва, че ако много силно искаш нещо, съдбата ти помага и то идва при теб. В началото не й вярвах, въпреки че тя получи червилото на Tom Ford, за което мечтаеше. Но сега ти вярвам, Поли!

Винаги толкова много съм искала смарт часовник, че когато съдбата в лицето на моите любимци от Huawei ми предложиха да тествам Watch GT, се сетих за тези думи на Поли. И трябва да ви кажа, че за пореден път брандът се е справил перфектно – часовникът е стилен аксесоар, от който не осъзнавате, че имате нужда, докато не го сложите на китката си. Пристрастяването става бързо, надали ще отнеме повече от ден. А сега, след като часовникът е на ръката ми почти два месеца, мога да бъда искрена, лична и категорична във всичко, което ще ви разкажа. Започвам!

Първо впечатление

Казват, че то е най-важното и най-точното. Не съм съгласна. Много пъти животът ми е доказвал противното. И случаят с Huawei Watch GT е точно такъв. Когато отворих кутията, смарт часовникът ми се стори наистина огромен със своя 1.39-инчов Amoled дисплей и дебелина от 10.6 мм. Напълно и безкомпромисно мъжки. Беше ми трудно да го възприема върху ръката си, която, въпреки че не е от най-крехките, изглеждаше ужасно тънка за часовник като този. Хвана ме яд, защото аксесоарът е изработен съвършено – от керамично стъкло, неръждаема стомана и карбоново покритие.

Huawei Watch GT

Но реших, че ще се престраша и ще го сложа на ръката си. Все пак големите часовници (а ла мъжки) са си тренд отдавна. А и се сетих как навремето не исках да нося червено червило, защото мислех, че изглеждам пошло. Сега имам почти само такива цветове. Така стана и с Huawei Watch GT. Не бих го заменила за смарт часовник с по-малък циферблат. За нищо на света.

2019-03-28 11.03.34 7.jpg

Най-важното нещо, след като сложите аксесоара на ръката си, е да го свържете с телефона си. Само така ще можете да се насладите на всички функции на часовника. Това става бързо и лесно чрез приложението Huawei Health. Ако телефонът ви не е на марката, ви съветвам възможно най-скоро да промените това и докато го направите, да си свалите приложението от Google Play. Така ще имате достъп до функциите, за които ви разказвам оттук нататък. Вижте как преминава (всеки) един мой ден, откакто има Huawei Watch GT.

Huawei Watch GT

5:30 – 6 ч.

Няма как да ви кажа, че всеки мой ден започва с Huawei Watch GT. Защото аз просто не го свалям. И причината е, че часовникът следи съня ми, а подробни данни за него имам всяка сутрин в телефона си. Мога да видя колко точно съм спала, каква е продължителността на различните фази на съня, качеството на дишането и още куп неща, които дори не съм предполагала, че са важни. Тази програма е резултат от партньорско проучване на Huawei и Медицинския университет „Харвард“.

Huawei Watch GT

В телефона се запазва архив на данните, които могат да се систематизират за седмица, месец и дори година. Така могат да идентифицират проблемите на съня, а програмата дава над 200 предложения за това как да го подобрим. За съжаление, напоследък продължителността на моя сън е далеч под минимума от 6 часа, тъй като синът ми се буди абсолютно всеки ден между 5 и 6 ч. сутринта. Приемам съчувствия…

7 ч.

Huawei Watch GT

Време е да започна да се приготвям за работа. Huawei Watch GT е с толкова стилен дизайн, че не ми се налага да се съобразявам с това какво ще се облека. Той пасва перфектно и на скъсаните дънки, и на дългата рокля на цветя, и на ден, прекаран само в офиса, и на такъв, в който тичам между събития и срещи. И на кафето сутрин, и на шампанското вечер.

123.jpg

Освен това от приложението Huawei Health мога и да променям циферблата на часовника и да го съобразявам с дрехите и настроението си. Има над 20 варианта – като на класически часовник, който показва само часа, или фитнес варианти с пулса, крачките, надморската височина и дори атмосферното налягане и времето. В приложението постоянно се добавят и още циферблати, от които да избирате.

2019-03-28 11.03.34 27.jpg

Съвет: Каишката на часовника се сменя без да е нужен какъвто и да било инструмент, затова, независимо какъв цвят и модел сте избрали, можете лесно да я замените с друга. Силиконовите каишки са в три нюанса – черно, зелено и оранжево. За тези от вас с по-класически стил, се предлага и вариант в кожа. Аз тествах точно такъв, но в момента съм с модел с оранжева каишка, която заедно със зелената, е сред новите модели, представени от марката в Париж през март.

234.jpg

8.30 ч.

От началото на годината се опитвам сутрин преди работа да ходя на фитнес. И трябва да ви призная, че Huawei Watch GT е треньорът, за който асоциален човек като мен винаги си е мечтал. Той има предварително заложени спортни програми, които в реално време изчисляват натовареността и изгорените калории. Часовникът прави разлика между тичане навън или на пътечка, каране на колело или велоергуметър. Специално за тренировки навън има и персонален треньор, който да ви напътства през цялото време.

page.jpg

Huawei Watch GT следи пулса ми в реално време и на основата на него определя какво е натоварването ми – дали е на ниво загрявка, горене на мазнини или кардио. Освен това измерва и времето на тренировката и изгорените калории, а всички данни се записват в приложението Huawei Health, което дава възможност да се следи прогресът в тренировките. За съжаление, аз все още не мога да използвам пълния потенциал на часовника, защото все нещо ми пречи да започна редовни посещения във фитнеса. Но продължавам да се заричам, че това ще се промени.

2019-03-28 11.03.34 17.jpg

Изненада! Първият път, когато отидох на фитнес с Huawei Watch GT, съвсем забравих, че съм с часовника и след тренировката директно влязох под душа. Притесних се да не го разваля, но после се сетих, че той не само е водоустойчив до 50 м, но и дори можете да го носите по време на плуване в басейн или в открити води. Има специални тренировъчни програми и за това.

13.30 ч.

2019-03-28 11.03.34 29.jpg

Вече отдавна съм в офиса и часовникът на ръката ми е голямо облекчение, защото знам, че няма как да пропусна обаждане, съобщение, мейл или дори лайк в Instagram, независимо дали съм в съседната стая или на оперативка. Дори и телефонът да не е с мен! От приложението мога да селектирам приложенията, от които да получавам нотификации. При обаждане мога да прекъсна или да заглуша обаждането, а при съобщение или мейл – да видя от кого е, както и част от самото съобщение. Часовник извибрира леко и деликатно ми дава знак, че има нещо ново.

2019-03-28 11.03.34 25.jpg

Здравословно! На всеки час часовникът ми напомня да се раздвижа, което е изключително полезно за човек като мен, работещ на бюро.

17 ч.

За мен работният ден приключва и докато пътувам в метрото мога да видя дали времето ще е подходящо да се разходим с детето в парка (часовникът дори локализира точния квартал, благодарение на GPS-а). Както и да видя колко крачки и калории съм изгорила досега.

2019-03-28 11.03.34 31.jpg

Често пък след работа ходя на някое събитие и часовникът ми е особено полезен, защото така не се притеснявам нон-стоп дали няма да пропусна важно обаждане и Huawei Watch GT ми спестява по сигурно 1000 нервни клетки на час. Освен това часовникът е стилен аксесоар, който е комплимент към малко-официалната ми визия.

page.jpg

18ч.

Взимам детето от градина и тук ми се налага да сваля часовника. Не по собствено желание! Ако не го направя, Виктор започва да го дърпа и да иска да си играе с него. Наскоро открих, че ако го покривам със спортна лента, той не го вижда, но колко ли дълго ще продължи това… Приемам всякакви идеи и предложения.

2019-03-28 11.03.34 5.jpg

21 ч.

Детето е заспало и аз спокойно мога да върна часовника на ръката си, за да проследя каква е била активността ми през деня – броят на направените крачки (целта ми е 10 000, но с това сваляне на часовника, не мога да разбера реалната бройка), времето на обездвижване, както и продължителността на тренировките. Също така мога да видя как се е движил пулсът ми през деня – кога съм била по-спокойна или по-напрегната.

23 ч.

Време е за лягане! Включвам функцията Do Not Disturb, която деактивира всякакви нотификации на часовника и заспивам. Лека нощ!

2019-04-17 08.35.01 3.jpg

Още за казване!

Има и още няколко неща за Huawei Watch GT, които държа да ви кажа.

  • Батерията издържа две седмици при постоянно включен мониторинг на сърдечния пулс и получаване на известия. Наистина! Ако пък не държите пулсът ви да се следи постоянно, батерията ще издържи цели 30 дни! При продължителна тренировка, при която е включен не само мониторингът на пулса, но и GPS-ът, часовникът ще издържи 22 часа.
  • Специално за тези от вас, които обичат планинските преходи, Huawei Watch GT има специална програма за изкачване на върхове с барометър, компас, функция за измерване на височина и дистанция, но и професионални напътствия, изгорени калории, изминато разстояние и др.
  • Huawei Watch GT разполага и с таймер, хронометър, аларма, а функцията за фенерче се оказа много удобна, когато трябва да вляза при детето през нощта. И още нещо полезно – можете чрез часовника да си намерите телефона, което е супер удобно за разсеяни хора като мен.

2019-04-17 08.35.03 1.jpg

Време е да се раздвижа, часовникът ми го напомни преди 5 минути. А аз тук и сега, пред вас си давам обещание да започна по-активен и здравословен начин на живот. Вече си имам не само личен треньор, но и персонален асистент в лицето на Huawei Watch GT. И не мога да си представя нито един ден без него. Ще ме разберете само, ако го имате и вие.

2019-03-28 11.03.34 18.jpg

Тук можете да видите какво написах преди година за телефона Huawei P20 Pro. Отскоро имам и новия модел P30 Pro и ще се радвам да споделите дали искам да направя ревюи на наего?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s