Beauty Stories
Смарт часовник Huawei Watch GT в ръката на жена, облечена в палто и държаща чаша за кафе.
Lifestyle

(Всеки) Един ден с Huawei Watch GT

Как се казва, когато не осъзнаваш, че имаш нужда от нещо, докато не го получиш? Казва се смарт часовник

Моята приятелка Поли блога й тук) казва, че ако много силно искаш нещо, съдбата ти помага и то идва при теб. В началото не й вярвах, въпреки че тя получи червилото на Tom Ford, за което мечтаеше. Но сега ти вярвам, Поли!

Винаги толкова много съм искала смарт часовник! И когато от Huawei ми предложиха да тествам Watch GT, се сетих за тези думи на Поли. Брандът отново се е справил перфектно. Часовникът е стилен аксесоар, от който не осъзнавате, че имате нужда, докато не го сложите на китката си. Пристрастяването става бързо, надали ще отнеме повече от ден. Сега, след като ползвам часовника от два месеца, мога да бъда искрена и категорична във всичко, което ще ви разкажа. Започвам!

Първо впечатление

Казват, че то е най-важното и най-точното. Не съм съгласна. Много пъти животът ми е доказвал противното. И случаят с Huawei Watch GT е точно такъв. Когато отворих кутията, смарт часовникът ми се стори наистина огромен със своя 1.39-инчов Amoled дисплей и дебелина от 10.6 мм. Напълно и безкомпромисно мъжки. Беше ми трудно да го възприема върху ръката си. Въпреки че тя не е от най-крехките, изглеждаше ужасно тънка за часовник като този. Хвана ме яд, защото аксесоарът е изработен съвършено – от керамично стъкло, неръждаема стомана и карбоново покритие.

Композиция с колие, червено червило Fenti by Rihanna, парфюм This is her на Zadig & Voltaire, тефтер Nuxe, химикалка, очила за четене и смарт часовник Huawei Watch GT.

Но реших, че ще се престраша и ще го сложа на ръката си. Все пак големите часовници (а ла мъжки) са си тренд отдавна. А и се сетих как навремето не исках да нося червено червило, защото мислех, че изглеждам пошло. Сега имам почти само такива цветове. Така стана и с Huawei Watch GT. Не бих го заменила за смарт часовник с по-малък циферблат. За нищо на света.

Женски ръце с Huawei Watch GT на китката и тъмен маникюр, поставени върху черна маса, на която има чанта Zadig & Voltaire и чаша вино.

Най-важното нещо, след като сложите аксесоара на ръката си, е да го свържете с телефона си. Само така ще можете да се насладите на всички функции на часовника. Това става бързо и лесно чрез приложението Huawei Health. Ако телефонът ви не е на марката, ви съветвам възможно най-скоро да промените това. И докато го направите, да си свалите приложението от Google Play или iStore. Така ще имате достъп до функциите, за които ви разказвам оттук нататък. Вижте как преминава (всеки) един мой ден, откакто има Huawei Watch GT.

Жена, гледаща часовника на ръката си в червено палто и с дънки.

5:30 – 6 ч.

Няма как да ви кажа, че всеки мой ден започва с Huawei Watch GT. Защото аз просто не го свалям. И причината е, че часовникът следи съня ми, а подробни данни за него имам всяка сутрин в телефона си. Мога да видя колко съм спала, каква е продължителността на различните фази на съня, качеството на дишането… И още неща, за които не съм предполагала, че не са важни. Тази програма е резултат от партньорско проучване на Huawei и Медицинския университет „Харвард“.

Композиция на бял фон със смарт часовник huawei watch gt, кафяв тефтер и диоптрични очила.

В телефона се запазва архив на данните, които могат да се систематизират за седмица, месец и дори година. Така могат да идентифицират проблемите на съня, а програмата дава над 200 предложения за това как да го подобрим. За съжаление, напоследък спя под минимума от 6 часа, тъй като синът ми се буди между 5 и 6 ч. Приемам съчувствия…

7 ч.

Композиция със смарт часовник huawei watch gt, чаша за кафе и кроасани с шоколад върху дървена маса.

Време е да започна да се приготвям за работа. Huawei Watch GT е с толкова стилен дизайн, че не ми се налага да се съобразявам какво ще облека. Той пасва перфектно и на скъсаните дънки, и на дългата рокля на цветя. И на ден, прекаран само в офиса, и на такъв, в който тичам между събития и срещи. И на кафето сутрин, и на шампанското вечер.

Колаж от две снимки на жена, на едната пие кафе, а на другата шампанско, на ръката й има Huawe Watch GT.

От Huawei Health мога да променям циферблата на часовника и да го съобразявам с дрехите и настроението си. Има над десетки варианти – от класически, през спортни, до по-артистични. В приложението постоянно се добавят и още циферблати, от които да избирате.

Huawei Watch GT на ръката на жена, облечена в палто.

Съвет: Каишката на часовника се сменя без да е нужен какъвто и да било инструмент. Силиконовите каишки са в три нюанса – черно, зелено и оранжево. За тези от вас с по-класически стил, се предлага и вариант в кожа. Аз тествах такъв, но имам с оранжева каишка, която заедно със зелената, е сред модели, представени в Париж през март.

Колаж от две снимки на Huawei watch GT с кожена и със силиконова каишка.

8.30 ч.

От началото на годината се опитвам сутрин преди работа да ходя на фитнес. И трябва да ви призная, че Huawei Watch GT е треньорът, за който асоциален човек като мен винаги е мечтал. Той има предварително заложени спортни програми, които в реално време изчисляват натовареността и изгорените калории. Часовникът прави разлика между тичане навън или на пътечка, каране на колело или велоергуметър. Специално за тренировки навън има и персонален треньор, който да ви напътства през цялото време.

Колаж с Huawei watch gt във фитнес зала.

Huawei Watch GT следи пулса ми в реално време и определя дали натоварването е на ниво загрявка, горене на мазнини или кардио. Освен това измерва и времето на тренировката и изгорените калории. Всички данни се записват в приложението Huawei Health, което дава възможност да се следи прогресът в тренировките.

Композция във фитнес с Huawei Watch GT, дезодорант Nivea, маратонки New Balance, молив за вежди, спирала за оцхи, шише с вода и кърпа.

Изненада! Първият път, когато отидох на фитнес с Huawei Watch GT, забравих, че съм с часовника. И след тренировката директни влязох под душа. Веднага се сетих, че той е водоустойчив до 50 м в басейн или дори в открити води. Има специални тренировъчни програми и за това.

13.30 ч.

Снимка на тераса с жена, на ръката на която има Huawe Watcg GT, държи чаша кафе и е облечена с червено палто.

Отдавна съм в офиса и часовникът е голямо облекчение, защото знам, че няма да пропусна обаждане, съобщение, мейл или дори лайк в Instagram. Независимо дали съм в съседната стая или на оперативка. Дори и телефонът да не е с мен! От приложението мога да селектирам приложенията, от които да получавам нотификации. При обаждане мога да прекъсна или да заглуша обаждането, а при съобщение или мейл – да видя от кого е, както и част от самото съобщение. Часовник извибрира леко и деликатно ми дава знак, че има нещо ново.

Композиция с Huawei Watvh GT, черни обувки на високи токчета и списание elle.

Здравословно! На всеки час часовникът ми напомня да се раздвижа, което е изключително полезно за човек като мен, работещ на бюро.

17 ч.

Работният ден приключи и докато пътувам в метрото мога да видя дали времето ще е подходящо за разходка в парка. Часовникът дори локализира точния квартал, в който се намирам, благодарение на GPS-а. Мога да видя и колко крачки и калории съм изгорила досега.

Жена навън, повдигнала чката на палтото си с ръце и със смарт часовник на китката.

Често след работа ходя на някое събитие и благодарение на часовника не се притеснявам дали няма да пропусна важно обаждане. Така Huawei Watch GT ми спестява по сигурно 1000 нервни клетки на час. Освен това часовникът е стилен аксесоар, който е комплимент към малко-официалната ми визия.

жена със смарт часовник huawe watch gt.

18 ч.

Взимам детето от градина и тук ми се налага да сваля часовника. Не по собствено желание! Ако не го направя, Виктор започва да го дърпа и да иска да си играе с него. Наскоро открих, че ако го покривам със спортна лента, той не го вижда, но колко ли дълго ще продължи това… Приемам всякакви идеи и предложения.

Жена, седнала на канапе в заведение, гледа към часовника си.

21 ч.

Детето е заспало и аз мога да върна часовника на ръката си. Така ще проследя каква е била активността ми през деня. Броят на направените крачки, времето на обездвижване, както и продължителността на тренировките. Също така мога да видя как се е движил пулсът ми през деня – кога съм била по-спокойна или по-напрегната.

23 ч.

Време е за лягане! Включвам функцията Do Not Disturb, която деактивира всякакви нотификации на часовника и заспивам. Лека нощ!

Композиция със смарт часовник Huawe watch gt, гривна pandora, колие swarovski, червило armani, парфюм bvlgari.

Още за казване!

Има и още няколко неща за Huawei Watch GT, които държа да ви кажа.

  • Батерията издържа две седмици при постоянно включен мониторинг на сърдечния пулс и получаване на известия. Наистина! Ако пък не държите пулсът ви да се следи постоянно, батерията ще издържи цели 30 дни! При продължителна тренировка, при която е включен не само мониторингът на пулса, но и GPS-ът, часовникът ще издържи 22 часа.
  • Ако обичате планинските преходи, Huawei Watch GT има специална програма за изкачване на върхове. В нея има барометър, компас, функция за измерване на височина и дистанция, професионални напътствия, изгорени калории, изминато разстояние и др.
  • Huawei Watch GT разполага и с таймер, хронометър и аларма. А функцията за фенерче се оказа много удобна, когато трябва да вляза при детето през нощта. И още нещо полезно – можете чрез часовника да си намерите телефона, което е супер удобно за разсеяни хора като мен.
Жена пие кафе със смарт часовник на китката.

Време е да се раздвижа, часовникът ми го напомни преди 5 минути. А аз тук и сега, пред вас си давам обещание да започна по-активен и здравословен начин на живот. Вече си имам не само личен треньор, но и персонален асистент в лицето на Huawei Watch GT. И не мога да си представя нито един ден без него. Ще ме разберете само, ако го имате и вие.

Композиця с Huawe watch gt, чанта zadig&Voltaire, колие H&M, парфюм Jadore на Dior.

Тук можете да видите какво написах преди година за телефона Huawei P20 Pro. Отскоро имам и новия модел P30 Pro и ще се радвам да споделите дали искате да направя ревю за него?

One Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *