Beauty Stories
La roche posay, LIPIKAR BAUME AP + м крем за лице и тяло на фона на люлякови цветчета.
Beauty

Кожата на тялото ми е суха! Май й липсват бактерии

Дали от принудителната карантина, стреса или пък нещо друго, причината ще си остане неясна. Важното е, че намерих решението в новата формула на лосиона за тяло LIPIKAR BAUME AP + м на La Roche Posay

Ще ви призная нещо. Аз съм от онези хора, които трудно намират стимул да се грижат за себе си, знаейки, че скоро няма да излязат от къщи. Знам, че това звучи странно за човек, който от толкова години се занимава с козметика, но е е факт. Дали не ме е „ударила“ коронавирусната депресия… Все още разсъждавам върху това.

Разбира се, не си представяйте, че не се къпя

Грижа се за кожата си така, както винаги съм го правила. Включително и за тази на тялото. Напоследък обаче забелеязвам, че точно тя е станала необичайно суха. И от La Roche Posay намериха точния момент, в който да ми изпратят новия балсам LIPIKAR BAUME AP +м. Той не само помогна на кожата ми, но стимулира закърнелия ми от карантината мозък, написвайки този текст. Бях чувала за микробиома и за полезните бактерии, които се намират по повърхността на кожата. Ще ви разкажа за това, без да навлизам в научни подробности, защото ме е страх да не се изложа.

Gif с крема Lipikar Baume AP+m на La Roche Posay, люляк, който се движи, на бял фон.

Може би сте чували термина чревен микробиом

Това са всички онези бактерии, които се намират в червата ни и имат голямо значение за здравето ни. Същото многообразие от полезни микроорганизми откриваме и на повърхността на кожата. Те се грижат за това тя да е нежна, здрава и красива. Дисбалансът им води до различни заболявания като акне, псориазис и, както я наричат от La Roche Posay, кошмарната атопия. За радост, никой от семейството ми не страда от това ужасно заболяване, което предизвиква сърбеж, сухота и екземи по кожата.

Но явно при мен се е получил някакъв дисбаланс и в резултат се е появила въпросната сухота. Още щом получих LIPIKAR BAUME AP + м веднага си казах, че това е продуктът, който ще ми помогне. Не само защото вярвам в експертизата на La Roche Posay, но и защото се зачетох в описанието на продукта. Формулата му съдържа сложна (за мен) комбинация от активни съставки. Тяхната цел е да възстновят кожния микробиом и да неутрализират размножаването на стафилококовите бактерии – основните виновници за появата на атопията.

La roche posay, LIPIKAR BAUME AP + м на фона на люлякови листенца.

LIPIKAR BAUME AP + м е с дълбоко подхранваща формула, която обаче попива моментално и веднага кожата изглежда значително по-хидратирана и здрава. Балсамът няма аромат, но това определено не е недостатък, а необходимо условие за допълнително щадене на атопичната и раздразнена кожа. Действието на продукта е моментално, а истината е, че след няколко дни и най-вече след седмица проблемът със сухотата значително намаля.

И сега остана само карантината да падне, за да може всичко да се нормализира. И поне няма да мисля за кожата на тялото си!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *