Beauty Stories
Велина Василева и Sensibio H2O
Beauty

Съвършеният продукт съществува и неговото име е Sensibio H2O!

Който ме познава добре, знае, че много, ама наистина много трудно се впечатлявам от каквото и да било, пък камо ли от козметични продукти. За повече от 7 години като бюти редактор през ръцете (и най-вече през кожата ми) са минали толкова много, че съм успяла да си изградя ситен филтър, през който трудно преминават дори и луксозните и скъпи марки. Но каквото ми хареса, става част от козметичния ми ритуал и след като изпратения за тест продукт свърши.

Защо казвам всичко това? Защото искам да сте убедени в думите ми и най-вече в следното изречение: „Мицеларната вода Sensibio H2O на Bioderma е съвършеният продукт!“. И за мен си е малък празник, че тази година тя става на 25! Млада е, но още от „раждането“ си знае как да почиства, хидратира и предпазва кожата. Защото Sensibio H2O е много повече от почистващ продукт. Sensibio H2O е Мицеларната вода. С главна буква. И ако още не сте се убедили в това от личен опит, то аз ще се заема с тази задача. А за финал имам и изненада.

Да създадеш легендата Sensibio H2O

Но да започнем отначало. Защото това начало се поставя именно от Bioderma. Да, точно те създават първата мицеларна вода в света – Sensibio H2O. Това се случва през 1995 г., когато марката работи основно с и за дерматолози. Bioderma влага цялата си експертиза и опит, за да създаде един продукт, чист като… мицеларна вода.

Честит рожден ден, Sensibio H2O!

По повод юбилея от Bioderma стартират кампанията Your choises deserve respect, your skin too. Или „Вашият избор заслужава уважение, вашата кожа също“. Посланието на тази кампания наистина ме докосна, защото с годините съм се убедила в две неща. За първото ще цитирам голямата писателка и авторка на „Да убиеш присмехулник“ Харпър Лий: „Никога не можеш да разбереш един човек, докато не видиш нещата от неговата гледна точка, докато не влезеш в кожата му и не се разходиш в нея“. Чуждите решения и поведение трябва да се уважават, защото никога не можем да знаем истинската причина за тях.

Второто нещо е, че винаги, имам предвид всеки ден по два пъти трябва да показваме на кожата си, че я обичаме и уважаваме. Това е много важно! Защото и най-добрият грим няма да ви се отплати така, както качественото почистване и грижа за лицето.

Кампанията на Bioderma има и специален сайт, на който можете да прочетете много интересни неща за юбилея, както и да се запознаете с историите на посланиците на Sensibio H2O. Те са избрали необичаен път в живота си, който е неразбран от близките им, но техният избор заслужава уважение. Както и лицето им. Защото всяка от тези жени има професия, излагаща кожата им на един или друг вид вредни фактори. Като Шарлот, която е куриер на велосипед в Лондон. Или Лейла, която е шампион по ръгби. Или Сиам, която е пътешественик и постоянно е изложена на сухия въздух в самолетите. Това определено са историите, които най-много ме впечатлиха. Но има и още. Вижте ги тук, където можете да прочетете и повече за самата мицеларна вода, нейната история и мисия. Както и да видите празничните лимитирани опаковки, в които се предлага продуктът.

Мижеларна вода Sensibio H2O на Bioderma

Една бутилка мицеларна вода Sensibio H2O се продава на всяка секунда някъде по света.

Защо е важно да почистваме кожата именно със Sensibio H2O?

Помислете за момент за всичко, което ни заобикаля. И сега се замислете, че кожата е това, което обвива тялото ни и което постоянно е в контакт с околната среда, която е толкова агресивна.

От Bioderma маркират трите основни фактора, които могат да провокират чувствителността на кожата ни. И с които, за съжаление, се сблъскваме всеки ден!

  1. 1. Атмосферното замърсяване е данъкът, които плащаме, за да живеем в големите градове. То може да изостри до крайност чувствителността на кожата ни. Но най-лошото е, че замърсяването не ни дебне само навън. Затворените помещения също крият опасности. И визирам не само климатика, но и някои бои и лакове, с които се обработват мебелите, например. А да не забравяме и домашния прах, цигарения дим, тежките метали и дори полените!

Факт! Sensibio H2O елиминира 98% от фините прахови частици, 78% от тежките метали и цели 99% от поленовите частици, натрупани върху кожата.


2. Гримът пък е онази част от ежедневието ни, без която вече не можем. Но той също е в категорията на замърсителите, особено ако е некачествен или не се почиства от лицето. Защото запушва порите, пречи на кожата да диша и така ускорява процесите на стареене.


Факт! Sensibio H2O премахва ефективно цели 99% от грима!


3. Не съм се замисляла, но и потта се оказва сериозен замърсител. Явно интуицията ми (или по-скоро манията ми за чистота) работи, защото във фитнеса винаги си нося Sensibio H2O в опаковка от 100 мл.

От личен опит

Винаги интуитивно съм знаела, че почистването е много важно за кожата, дори развих условен рефлекс – не мога да си представя да си легна с грим. Правила съм го няколко пъти и не е никак, ама никак приятно. Затова сега, колкото и да съм изморена, колкото и да е късно, винаги, ама винаги си почиствам лицето.

Преди използвах класическото трио: продукт за измиване + тоалетно мляко + тоник. Затова, когато от Bioderma ми изпратиха за първи път Sensibio H2O, подходих с недоверие. Не си представях как тази вода може да замени светата троица в почистването.

В началото използвах Sensibio H2O като тоник, след като съм почистила лицето си с измивен гел и тоалетно мляко. Трябваше да изхабя (казвам изхабя, защото това си е буквално пилеене) много мицеларна вода, за да осъзная, че тя е много повече. И когато започнах да премахвам грима си с нея, повече не се върнах към старата рутина. Така Sensibio H2O се превърна в най-важната стъпка в грижата за кожата ми.

Как използвам Sensibio H2O?

Когато се събудя, почиствам цялото лице с памучен тампон, напоен в Sensibio H2O. Така премахвам типичното за кожата ми сутрешно омазняване, както и мъртвите клетки, които са се натрупали през нощта.

Вечер процедурата е по-сложна. Първо измивам лицето си. Не успях да се отърва от този навик. Избирам обаче нежен продукт, който не изсушава кожата. Много харесвам Sensibio Gel Moussant от същата серия. Но имайте предвид, че мицеларната вода е напълно достатъчна и спокойно може и да не измивате лицето с вода.

Sensibio H2O на Bioderma

Sensibio H2O е толкова толерантен към кожата, че се регистрира 1 случай на реакция на кожата на цели 1 милион продукта!

След това премахвам грима със Sensibio H2O. Оставям тампончето, напоено с мицеларната вода, за няколко секунди върху клепачите, за да могат мицелите да разградят грима, след което нежно почиствам. Става много бързо и лесно и без да усещам дразнене в очите – проблем, който често срещах, когато използвах тоалетно мляко. След това почиствам и останалата част от лицето плюс шията. Ако се наложи, повтарям, докато памучето не остане чисто. Всеки път се изненадвам колко замърсявания има върху кожата, въпреки че преди това съм измила и със Sensibio Gel Moussant.

Giveaway кутия на Sesibio H2O на Bioderma

Време за подаръци!

А за финал – най-хубавото! С Bioderma ви даваме шанс на двама от вас да спечелят две кутии, пълни с изненади. Във всяка от тях ще откриете Sensibio H2O от 500 мл, тампончета за грим за многократна употреба и стилно огледалце. Пълните условия можете да намерите в моя Instagram профил.

Успех и не забравяйте – кожата ни заслужава уважение, а най-добрият начин да й го покажем е със Sensibio H2O.

2 Comments

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *