Beauty Stories
Велина Василева beautystories.bg крем за лице clinique moisture surge intense
Beauty

Кремът за лице, който реши зимните проблеми на кожата ми

Зимата е отвратителен сезон! И няма кой да ме убеди в обратното. Затворени сме вкъщи, студено е, мрачно е, потискащо. Освен ума, кожата ми е на същото мнение. И дори да попадна в такова забвение и умопомрачение, че да не знам кой месец и кой сезон е (което между другото е напълно възможно да се случи, ако коронавирусът продължи да ни досажда), винаги ще разбера, че е дошла зимата. Кожата на лицето ще ми „каже“. На своя си собствен кодов език, включващ сухота, раздразнение, чувствителност, дехидратация, липса на сияние и жизненост… И причината за всичко това е фактът, че ниските температури навън, сухият въздух вътре, замърсяванията и стресът буквално „събличат“ от кожата ми защитната й бариера. И я оставят гола и уязвима.

Има ли решение?

И така всяка моя зима започва и завършва в опити да открия крема, който ще реши проблемите на кожата ми. Всичките, ако е възможно! Започвам с тестовете още щом температурите започнат да наближават 10 градуса. И всеки пък е едно и също. Виждам положителни резултати за едно, но влошаване или без промяна за друго. Тази зима обаче започна с надежда. Открих я в симпатичното розово бурканче на новия крем Moisture Surge Intense 72H Lipid-Replenishing Hydrator на Clinique.

Крем, с който имам история

Звучи като любовен романс и това донякъде е така. Защото винаги съм имала сантимент към Clinique като марка и към продуктите им. И когато получих Moisture Surge Intense, си спомних, че съм писала в блога за неговия предшественик преди цели 3 години (цъкнете тук). Още тогава реших за себе си, че този крем стои на предни позиции в моя топ 10 за най-добрите кремове за лице. Но го използвах основно през лятото, защото през зимата той сякаш не беше достатъчен за кожата ми. Новата версия обаче издига идеята за хидратацията в минусовите температури на едно ново Intense ниво. И само месец ми бе достатъчен, за да се убедя в това.

Велина Василева beautystories.bg крем за лице clinique

Нужда от обяснение

Знам, че някои от вас ще си помислят две неща – първо кога от ноемрви досега сме имали минусови температури и къде толкова съм излизала в тази карантина, че да добия представа за качествата на крема. Веднага отговарям. Кожата на всеки от нас има свой личен термометър и реагира на различни температури. Аз съм по-зиморничава и ми стига да стане около 10 градуса, за да го чувствам като зима. Освен това имахме и няколко дни със сняг, което си е доста характерно за зимата явление. На втория въпрос – в студените месеци аз по принцип съм в частичен локдаун. Да, преди ходех на работа, но прекарвах минимално време извън дома или офиса. Сега стоя повече навън, защото дори само ходенето с детето до магазина обикновено ми отнема минимум 1 час. При положение, че с нормален ход в едната посока се върви 10 минути. Надявам се да съм оборила вашите съмнения.

Прилики и разлики

Ако мога да сравня първия Moisture Surge и неговия Intense наследник, то първата им обща черта е запазването на формата и цвета на бурканчето. А то, между другото, е изработено от рециклирани материали, тоест правите добро не само на себе си, но и на планетата.

Разлики обаче има в текстурата на кремовете. И двете са крем-гел, но докато Moisture Surge е по-скоро от страната на гела, то Intense е по-скоро крем. И цветът му е бял, а не розов. Продуктът няма аромат, което е добре за по-чувствителните носове и кожи.

Велина Василева beautystories.bg крем за лице clinique

Въпрос на текстура на крема

Нека ви разкажа повече за нея. Все пак това е първото нещо, което забелязваме при нанасянето на един крем. Мога да сравня текстурата на Moisture Surge Intense с мек и топъл шал. Както той обгръща тялото, така и кремът обгръща кожата моментално, без да оставя мазен филм. И въпреки че Moisture Surge Intense е предназначен за много суха към суха и за суха към комбинирана кожа, то истината е, че той се отразява перфектно и на моята нормална кожа.

Проблем по проблем

Когато тествам един продукт, нахвърлям проблемите, които очаквам да разреши. Допълнителните ползи, които усещам, са само бонус. При тестването на Moisture Surge Intense се съсредоточих върху 3 основни проблема на кожата ми през зимата – дехидратацията, чувствителността и загубата на жизненост и сияние. Но в последствие открих, че кожата ми е и много по-устойчива на студа и на замърсяванията на околната среда през зимата, когато много хора се отопляват, горейки каквото им падне.

 крем за лице clinique moisture surge intense

1. Дехидратация

Комбинацията между студеното време навън и топлия и сух въздух вкъщи буквално изсмукват влагата от кожата ми. На места тя става доста суха, дори понякога започва да се лющи. Обичайната ми грижа се оказва недостатъчна и постоянно усещам кожата си опъната. Но само за месец с Moisture Surge Intense лицето ми изглежда така, сякаш не е зима и всичко е наред със света, в който живеем. Усещам кожата си хидратирана, няма сухи зони и неприятното опъване изчезна.

За перфектна хидратация Clinique влага в Moisture Surge Intense комбинация от три особено важни за кожата липида. Това се случва чрез технологията Auto-Replenishing Lipid-Filler. Но освен това марката добавя хиалуронова киселина и вода от алое вера – все съставки, известни със своите хидратиращи свойства.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

И във връзка с хидратацията, нека ви споделя още нещо интересно. Досега, след измиване на лицето ми с вода, винаги го чувствам неприятно изпънато, докато не нанеса крем. След като започнах да използвам Moisture Surge Intense, това усещане изчезна. И се оказа, че всъщност кремът задържа хидратацията в кожата за цели 72 часа, дори и след измиване на лицето.

Велина Василева beautystories.bg крем за лице clinique moisture surge intense

2. Раздразнения и чувствителност

Те са по-ужасни и от дехиратация. При мен най-честите раздразнения, за които Moisture Surge Intense ми помогна, са зачервяванията и сърбежа. Истински мехлем за кожата!

Знаете ли, че Moisture Surge Intense съдържа екстракт от тигрова трева или цика, за която от древни времена се знае, че успокоява кожата.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

3. Загуба на жизненост и сияние.

Винаги съм се гордяла със сияещата си и жизнена кожа. Но това важеше за годините, в които бях на 20+. Или през лятото. А тази година кожата ми изглеждаше още по-зле. Сигурно и стресът, наречен 2020 г., има голямо значение. Тенът е ми беше сивкав, животът от лицето ми бе изсмукан, появяваха се петна и несъвършенства. Говоря в минало време, защото… Има ли нужда да ви казвам, че причината е Moisture Surge Intense?

Велина Василева beautystories.bg крем за лице clinique moisture surge intense


4. Издръжливост на студ

Не очаквах, че Moisture Surge Intense ще ми помогне и в това отношение. При ниски температури обикновено започвам да усещам кожата на лицето си изтръпнала, сякаш замръзва. Но сега сякаш е покрита с топъл шал.

Знаете ли, че Clinique тества Moisture Surge Intense в Сибир през зимата, където са едни от най-ниските температури на земята.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

5. Вредите на околната среда

В това отношение ми е трудно да ви споделя конкретни наблюдения, защото няма как да усетим дали кожата ни е защитена от свободните радикали и агресорите на околната среща. Но щом разбрах, че Moisture Surge Intense съдържа антиоксиданта витамин Е, вече мога да бъда спокойна, че и тези вредни влияния са неутрализирани. А и цялостното подобрение във вида на кожата ми само по себе си е достатъчно красноречиво.

Велина Василева beautystories.bg крем за лице clinique moisture surge intense

Как използвам крема?

Задължително два пъти дневно – сутрин и вечер, върху предварително почистена кожа. Над него спокойно се нанася и грим. Освен това Moisture Surge Intense може да се използва и само в много сухи участъци или на по-дебел пласт като 5-минутна маска. Тоест имате решение за всички спешни случаи на кожата ви.

Време е за Clinique Happy Day

И накрая една новина, която не се отнася само до Moisture Surge Intense, а до всички продукти на марката. Всяка година през декември е време за Clinique Happy Day. В този ден щастието идва под формата на големи намаления на всички продукти на марката. Тази година дата е 18-и декември и ви очакват отстъпки, започващи от 18%. Освен това, всеки, закупил продукт на Clinique до 20-и декември, ще има шанс да участва в томбола, на която може да спечели куп подаръци от марката.

Разбира се, предвид лудата година, която скоро ще оставим зад гърба си, Clinique Happy Days ще се проведе основно онлайн – на сайта douglas.bg, както и в интернет магазина на аптеки „Медея“. Единствената ви опция да се възползвате от намаленията на 18-и декември „на живо“ е магазинът на Clinique на столичния булевард „Витоша“ 67, както и в избрани аптеки „Медея“.

крем за лице clinique moisture surge intense

И последно – да ви напомня да влезете профила ми в Instagram, където заедно с Clinique подаряваме на един от вас Moisture Surge Intense. Успех!

4 Comments

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *