Beauty Stories
Велина Василева, beautystories.bg и продуктите за грижа за кожата
Beauty

Под лупа: прекалявате ли с продуктите за грижа за кожата?

Твърде много никога не е добре. Както и твърде малко, но това е друга тема. В България сме свикнали да залагаме на количеството, а не на качеството. И това много, ама много рядко е по-доброто решение. Независимо за какво говорим. Така е и с продуктите за грижа за кожата. Има някакъв мит, че ако постоянно сменяме кремовете, серумите и маските, които използваме, това ще направи кожата ни по-здрава, млада и красива. Пълни глупости! Ето защо.

Козметично меню

Това, което имам предвид под „прекаляване с продуктите за грижа за кожата“, означава сутрин да нанасяте серум на една марка и крем на друга, вечер серум на трета марка и крем на четвърта. А на следващия ден същата схема с изцяло други напълно импровизирани дуети. За някои хора това изглежда логично – както сменяме храната си всеки ден, за да набавим на тялото си необходимите хранителни вещества, така трябва да сменяме и продуктите, за да „храним“ кожата си по най-добрия начин. Пак ще кажа, че това е напълно грешен подход!

Гледайте на грижата за кожата като на лечение. Например ако лекарят ви е предписал едни антибиотици, няма всеки ден да ги сменяте, нали? Така е и с кремовете. Ежедневната смяна на продуктите няма да доведе до нищо добро. А може дори да стане по-зле – голямото количество мощни, но и напълно несъвместими помежду си компоненти обърква клетките, нарушава работата им и дори ускорява стареенето.

Правилен избор

И тук идва въпросът – щом не е добре ежедневно да сменяме продуктите за грижа за кожата, които използваме, как да изберем тези, които ще донесат най-голяма полза? За съжаление, тук няма универсална рецепта. Всеки има своите фаворити и като марки, и като продукти. Важното е да усещате кожата си по-комфортна и да виждате, че състоянието й се подобрява – сигурен знак, че тя получава това, от което има нужда в момента. Не гледайте на кожата си като на математическа формула, която не се променя. Тя може по принцип да е нормална, но на моменти или след процедури да стане много суха. Тогава избирайте крем, който да реши текущите й проблеми. Това ще ви помогне да се „в час“ с нуждите на кожата си и така да поддържате нейното здраве и красота.

Продуктите за грижа за кожата, които да пробвате

Измиващата крем-пяна на CeraVe

Започвам с най-важната стъпка – почистването на лицето.

Тук им един нов продукт, който силно вярвам, че се хареса на повечето от вас. Става въпрос за измиващата крем-пяна на CeraVe. Основното й предимство пред други измиващи продукти е, че върши цялата работа наведнъж. Тоест премахва замърсяването и омазняването, но и грима и остатъците от слънцезащитни продукти, без да имате нужда от нищо друго. Ставаме все по-мързеливи, но в това няма нищо лошо. Защото на финала кожата ни ще е също толкова чиста, колкото и ако използваме Х на брой продукти. И още няколко факта за измиващата крем-пяна на CeraVe – подходяща е за суха и чувствителна кожа, тъй като не съдържа парфюми, има балансирано pH и е некомендонна.

Крем Clinique Superdefense™ SPF 40 Fatigue + 1st Signs of Age Multi Correcting Gel

Всичко в едно за кожата

Вторият продукт, който ще ви представя, е дневният крем Clinique Superdefense™ SPF 40 Fatigue + 1st Signs of Age Multi Correcting Gel. Ще прозвучи като клише, но този е крем е всичко, от което кожата ви се нуждае в началото на деня. Защо? Първо – хидратира. Второ – защитава кожата от белезите на стареене, причинени от замърсяването на околната среда (съдържа антиоксиданти). Трето – коригира първите признаци на стареене. И четвърто, но много важно – има сериозен слънцезащитен фактор SPF40. А всеки, излизал да се порадва на първите топли пролетни лъчи без слънцезащита, ще разбере защо тя е толкова важна.

универсален хидратиращ крем на Etat Pur

Хидратация в чист вид

Продължавам напред с един „чист“ продукт – универсалният хидратиращ крем на Etat Pur. Казвам чист, защото концепцията на марката е да създава продукти с минимален брой съставки, само най-необходимите за кожата. И този крем наистина полага основите на онова, без което кожата ни няма как да бъде здрава и красива – хидратацията. Но и подхранването. И двете в точните дози. Можете да използвате крема и като маска, като го нанесете на по-пълен пласт и оставите кожата да го абсорбира.

Крем за лице Pure Vitality Skin Renewing Cream на Kiehl's

Истинско сияние

Моята представа за красива кожа включва само един епитет – сияеща! Сещате се за какво говоря, нали? Точно това е и епитетът, на който залага и кремът Pure Vitality Skin Renewing Cream на Kiehl’s. Той има впечатляващите 99.6% съставки с натурален произход! Сред тях са световноизвестният мед от манука от Нова Зеландия и корейският червен женшен. Задачата им е да стимулират регенерацията, да подобрят устойчивостта на кожата, да я направят по-гладка и по-млада. Амбициозна, но и напълно осъществима за експертизата на Kiehl’s задача.

Крем Ultra Facial Cream на Kiehl's

Истински бестселър

И още един крем на Kiehl’s, който е сред т.нар. култови продукти на марката – Ultra Facial Cream. Неговата задача също е отговорна и тя е да хидратира кожата в дълбочина, и то за дълго. Може да разчитате на това обещание за цели 24 часа. Текстурата му е лека, попива бързо и оставя кожата гладка, красива и свежа. Да благодарим за това действие на ледниковия гликопротеин, който предотвратява загубата на влага, и сквалан, извлечен от маслини, който защитава кожната бариера.

Нощен крем за лице Hyaluron-Filler на Eucerin

За лека нощ

И за финал един нощен крем – този от серията Hyaluron-Filler на Eucerin. Всички знаем колко важен е качественият сън по принцип, но за кожата той е от съществено значение, защото тогава клетките се регенерират. В лицето на Hyaluron-Filler вашето лице ще получи верен помощник, който заличава първите признаци на стареене, хидратира и подпомага важната регенерация, за която споменах. Това става благодарение на ключовите съставки – хиалуронова киселина с ниско и високо молекулно тегло, глицерин-сапонин и декспантенол.

One Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *