Beauty Stories
Безжични слушалки Huawei FreeBuds 4i
Lifestyle

Huawei FreeBuds 4i – пълно потапяне

Бях сигурна, че слушалките Huawei FreeBuds 4i няма да ме разочароват! Но както често става с продуктите на Huawei – не подозирам, че не мога без тях, преди да ги имам. Няколко седмици по-късно знам, че няма, ама наистина няма как да се върна към старите си слушалки. Ето това е пълно потапяне!

Връзка с музиката

Може и да не съм най-големият меломан на света, но музиката определено е неразделна част от ежедневието ми. Когато излизам навън сама, независимо дали пътувам в метрото или пък отивам до магазина, задължително слагам слушалки. Пускам си любимите песни и се откъсвам от света. Обичам това усещане – хем съм сред хора, хем съм сама със себе си. А посредникът между музиката и мен са слушалките. Преди използвах класическите с кабел, които са част от комплекта на всеки телефон. Но те са толкова неудобни! А и веднъж „благодарение“ на тях си счупих моя първи Huawei P20 Pro.

Тогава реших, че е време да премина към по-модерните безжични слушалки. Беше като да се изстреляш в космоса – удобството да няма физическа връзка между мен и телефона дава свобода и спокойствие, за което не подозирах. Но слушалките бяха, както се казва, „куча марка“. И разбира се, започнаха да ми правят номера – тъч бутоните не работеха и все трябваше да си вадя телефона, за да спра/пусна музиката или да проведа обаждане. Батерията им падаше много бързо, зареждаха се буквално по цяла нощ. И за капак, едната слушалка постоянно спираше да работи. А да не споменавам и кошмарното качество на звука. Попаднех ли на по-шумно място, все едно бях без слушалки. Пълното потапяне в музиката, истинското откъсване от света бяха мисия невъзможна.

Безжични слушалки Huawei FreeBuds 4i

Среща с Huawei FreeBuds 4i

Подходих към тези слушалки със следните очаквания – да имат издръжлива батерия, да се зареждат бързо и тъч бутоните да работят. Сега осъзнавам, че това е базисният минимум, който Huawei FreeBuds 4i надграждат в пъти. И вече знам, че няма как да се примиря с други слушалки, а камо ли да се върна към старите.

Потапяне в дизайна на Huawei FreeBuds 4i

Кейсът на Huawei FreeBuds 4i ми прилича на полирано речно камъче. Дизайнът му, както и този на самите слушалки, е на много високо ниво, материалите – също. Кейсът, в който се съхраняват, е с идеален размер – нито прекалено голям, че да заема много място в чантата, нито прекалено малък, че да се налага да изсипвам съдържанието й, за да го намеря. Освен в черно (Carbon Black), слушалките се предлагат и в още два цвята – класическото бяло (Ceramic White) и по-екстравагантното червено (Honey Red).

Наслучайно избрах да заснема кадрите с Huawei FreeBuds 4i сред природата. Тези слушалки дават същото усещане за спокойствие и потапяне в друга реалност, както да седнеш на земята сред цъфналите детелини и да гледаш планината.

Пълно потапяне в комфорта с Huawei FreeBuds 4i!

Неудобство е чувството, което най-често изпитвах, когато носех слушалки. Причината е, че имам много малки уши и затова слушалките постоянно падаха, докато си ходя и особено, докато спортувам. А редовно изпитвах и болка. С Huawei FreeBuds 4i нямам такъв проблем, въобще не ги усещам. И причината за това е специално проектираната им ергономична форма, която гарантира стабилно и плътно прилепване в ухото. Освен това самите слушалки са много леки, а в комплекта има 3 накрайника, от които да изберете размера, който ви е най-удобен – голям, среден или малък. Комбинацията от всичко това намалява дискомфорта и гарантира идеален звук. За който идва време да ви разкажа сега.

Пълно потапяне в музиката

Отварям кейса на слушалките и те веднага се свързват с телефона. Слагам ги и се потапям в музиката. Как става това? С перфектната технология, разбира се! Слушалките имат 10-милиметров динамичен драйвър и чувствителната полимерна композитна диафрагма. За всички, които не разбират от тези термини (като мен), ще кажа това, което всъщност има значение – ще чуете богат инструментал, ясни вокали, ярък бас и фино балансиран звук.

Изненадах се как звучат любимите ми песни с Huawei FreeBuds 4i. Сякаш за първи път успявах да различа отделните инструменти, динамиката, но и истинската хармония на музиката.

Но тъй като Huawei по принцип не се задоволяват с достатъчното, те добавят и функцията ANC (Active Noise Reduction) или по наше му – активно шумопотискане. Тоест чувате само музиката, без да ви пречат никакви околни звуци. Дори и в метрото! Ако не виждам, че се движим, ще си помисля, че мотрисата е спряла. Сензорите на Huawei FreeBuds 4i откриват и потискат околния шум. ANC функцията може и да се изключи, като натиснете и задържите сензорния бутон от външната страна на слушалката. Така превключвате към режим „Осведоменост“, който ви позволява да чувате околния шум и да комуникирате, без да се налага да сваляте своите Huawei FreeBuds 4i. А ако и вие като мен не можете да се отървете от този навик, ще се изненадате, че музиката веднага спира на пауза, докато не върнете слушалката отново в ухото. Ето това се казва мисъл за всеки детайл.

И още нещо важно – с Huawei FreeBuds 4i не само вие ще чувате перфектно, но и вас ще ви чуват идеално по време на разговор. Технологията с изкуствен интелект успява да прихване гласа ви така, че да ви чуват добре, дори и в шум. А системата с двоен микрофон ефективно намалява свистенето от вятъра на открито.

Не просто батерия, а супер батерия

Категорично мога да кажа, че Huawei са царете на батериите. Телефоните се зареждат за половин час и издържат часове дори и при по-интензивен режим на употреба, часовникът забравям кога съм го заредила – издържа поне седмица, а по-големите, мъжки модели и по две. Слушалките пък могат да възпроизвеждат музика в продължение на 10 часа (!) с едно зареждане. Когато приберете слушалките в кейса, те автоматично започват да се зареждат. До изхабяването на батерията на кейса можете да се наслаждавате на цели 22 часа непрекъсната употреба. И още един много важен детайл. Ако и вие като мен постоянно забравяте да си заредите слушалките си, то Huawei FreeBuds 4i ви дават цели 4 часа работа само с едно 10-минутно зареждане!

Велина Василева от beautystories.bg за Huawei

Буквално с едно докосване

Да вадиш телефона си, за да вдигнеш или да смениш песента е много, ама много изнервящо. При Huawei FreeBuds 4i такъв проблем няма, защото тъч бутоните работят идеално. Свалете приложете AI Life и оттам можете да настроите функциите, които да изпълнява дясната и лявата слушалка. С двойно потупване върху тях можете да спирате или пускате музика, да вдигнете или да прекратите разговор, да преминете на следващата песен или да се върнете към предишната. Вече ви казах, че при задържане пък се включва и изключва ANC режима.

За финал… Всъщност – финал няма. Защото тези слушалки са наистина пристрастяващи. Няма как да се откажете от тях, щом веднъж сте ги пробвали. Както е и с всички останали продукти на Huawei. Но това ви го казах още в началото.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *