Beauty Stories
Велина Василева със смарт очила Huawei x Gentle Monster
Lifestyle

Един месец с очилата Huawei x Gentle Monster Eyewear II

Huawei x Gentle Monster Eyewear II – умни слънчеви очила!? Досега за мен съчетанието между думите умни и слънчеви очила означаваше да бъда достатъчно умна, че да не си забравя слънчевите очила вкъщи в най-големия пек. Защото за мен те не са просто моден, а жизненоважен аксесоар. Не си мислете, че причината за тази силна дума е суета. Причината е, че очите ми са толкова чувствителни, че когато навън е много слънчево, без очила съм като къртица. Но не психическите и физическите ми отклонения са причината да пиша този текст. За тях си има отделна рубрика в сайта.

Просто искам да ви разкажа как Huawei за пореден път вдигнаха високо в небето летвата на очакванията ми. В случая към слънчевите очила, които за мен вече не са просто аксесоар, с който да излизам в слънчево време. Те са още безжични слушалки, през които да слушам музика и да провеждам разговори, микрофон, на който мога да запиша видео, и стилен аксесоар, който да разхождам гордо из улици, заведения, плажове и дори планини. За слънчевите очила Huawei x Gentle Monster Eyewear II иде реч. Но да започна по хронология.

Ден първи с Huawei x Gentle Monster Eyewear II

Не искам да звучи клиширано, банално или скучно. Но май ще прозвучи точно така, затова се пригответе да си представите следната сцена. Отварям картонената кутия на Huawei x Gentle Monster Eyewear II и в нея има уникален кожен калъф с двоен цип. Отварям ципа и вътре стоят съвършените слънчеви очила. Няма да ви описвам чувствата и вида си, когато ги поставих на лицето си, но сцената много напомняше на онази, в която феята превръща Пепеляшка в принцеса. Визията на самите очила, а и моята визия с тях е за стотица по десетобалната система. Не че се хваля, но наистина ми стоят много добре и вярвам, че ще се съгласите с това.

Но това не е кой знае каква изненада предвид факта, че дизайнът им е на марката Gentle Monster, които са лидер в луксозния клас слънчеви очила. Колаборацията между двата бранда заформя една ефектна комбинация от авангардни технологии, където Huawei са лидери, и мода от висок клас, където пък Gentle Monster държат едно от първите места.

Веднага ми направи впечатление прецизната изработка и луксозните материали, от които са изработени очилата. Пантите са еластични и са от титаниева сплав, което гарантира висока издръжливост и дълъг живот на този иначе толкова чуплив елемент. Освен това рамката е с дизайн, който намалява натиска върху носа и ушите и това гарантира комфорт при носене.

Ако не знаете, че очила на лицето ми са смарт, няма и да не забележите, защото нищо в дизайна не го подсказва. Колонките са незабележими върху рамката на очилата, няма бутони, всичко се управлява с жестове.

Но за да пробвам всичко функционалности на очилата, първо трябваше да ги заредя. Ще се изненадате как става това. Очилата се поставят в калъфа, който се свърва с кабел към зарядно и благодарение на безжичната NFC технологията, Huawei x Gentle Monster Eyewear II започват да се зареждат автоматично. Пълното зареждане отнема много малко време, а след това можете да се насладите на до 5 часа непрекъснато възпроизвеждане на аудио.

Ден втори с Huawei x Gentle Monster Eyewear II

Бях нетърпелива да пробвам всички функции на смарт очилата в домашни условия. Първо обаче трябваше да ги свържа с моя Huawei P40 Pro. Това става много лесно чрез приложението AI Life, откъдето можете да контролирате всички Huawei устройства, с които разполагате. Притискам лявата рамка и очилата влизат в режим на сдвояване. „Бутоните“ за управление на функциите на Huawei x Gentle Monster Eyewear II всъщност са самите рамки. С приплъзване и двукратно докосване – вие избирате какво и как да управлявате. Аз ги настроих по следния начин: на дясната дръжка – приплъзване напред и назад е следващата/предишната песен, с двукратно докосване пускане/пауза. При лявата дръжка пък с приплъзване регулирам силата на звука, а с докосване вдигам или приключвам разговор.

А знаете ли, че Huawei x Gentle Monster Eyewear II ме поздравява всеки път, когато ги сложа? Може да ви се струва нещо много дребно, но едно Good morning или Good afternoon винаги ме карат да се усмихна. А в тези времена доброто настроение си е истински лукс.

Освен това очилата имат опция „засичане за носене“, което означава, че когато ги свалите, звукът автоматично спира. А ако в рамките на 3 минути ги сложите отново, той продължава оттам, откъдето е спрял. Гениално!

Докато тествах очилата вкъщи, си направих и следния експеримент – пуснах музика и започнах да увеличавам звука. Попитах мъжа ми дали чува нещо и той каза, че нищо не чува. Това се дължи на полуотвореният високоговорител, който дава не само висок, но и много ясен звук. Трябва да ви уверя, че дори някои слушалки не се справят толкова добре.

Ден трети с Huawei x Gentle Monster Eyewear II

И вече дойде време да ги изпитам и на терен. Сложих очилата и излязох. Реших, че ще си пусна музика. Не мога да ви опиша какво е чувството да ходиш по улицата само с очила и да слушаш музика. Страхотно е! Няма да ви лъжа – не може да се постигне пълното потапяне като при слушалките Freebuds 4i, околният шум се чува, но като фон. В никакъв случай не по-силно от музиката. А това си има и предимство в случай, че все пак искате да чувате какво се случва около вас.

Реших и да проведа телефонен разговор с майка ми. Изрично попитах дали ме чува добре. Тя ми потвърди и даже се изненада защо я питам. Аз също я чувах чудесно. Това се дължи на съвършената нова акустична система, която минимизира изтичането на звук и гарантира, че разговорите остават лични, дори и в тиха среда. Имам само едно нещо, което може да ви притесни – никой няма да забележи, че говорите чрез очилата си и може да ви помислят за луди. Но спомняте ли си как преди гледахме странно и всички, които говореха през хендсфри? Сега вече е нормално. Е, и с очилата ще стане така, даже усещането да съм сред първите, които ще направят това нормално и приемливо, ме кара да се чувствам специална.

Втора седмица с Huawei x Gentle Monster Eyewear II

Знаете ли кога осъзнах, че не мога без тези очила? Когато ми се наложи да изляза и си забравих слушалките. Тогава разбрах какво голямо удобство са Huawei x Gentle Monster Eyewear II. Те са супер удобни, особено за кратки разстояния, когато не искам да нося чанта. Например, когато взимам детето от градина – телефонът е в джоба ми, очилата са на лицето ми, а в ушите ми звучи музика.

Трета седмица с Huawei x Gentle Monster Eyewear II

Решихме да отидем на кратка почивка до любимия ми Сопот. Хрумна ни да прекараме един ден на Лифт Сопот (който между другото е страхотен!). По време на пътя разбрах и още едно предимство на Huawei x Gentle Monster Eyewear II – мога да слушам музиката, която харесвам, а не песните по радиото или пък детските песнички, които обикновено пускаме за забавление на Виктор. В същото време мога да реагирам във всяка ситуация, защото чувам околните звуци, например когато мъжът ми или детето ми кажат нещо. Мога дори да проведа разговор, без да свалям очилата. Това удобство се пренесе и на басейна, когато през очилата слушах любимата си музика, а на очите ми беше много комфортно, защото стъклата са достатъчно качествени, за да ги предпазят от ярката светлина и отраженията в басейна.

Четвърта седмица с Huawei x Gentle Monster Eyewear II

В края на месеца, който прекарах с Huawei x Gentle Monster Eyewear II, осъзнах, че те са се превърнали в част от мен. Не съм слагала други слънчеви очила, откакто ги имам. Стоят ми перфектно, получавам комплименти постоянно. Освен това ми улесняват живота до такава степен, че чак се чудя как съм живяла без тях.

И ако чуете някой да каже – „Това вече е напълно излишно“ или „Преди как сме ходили с обикновени очила“, му казвам: „Тогава защо не перете на ръка, защо не си миете чиниите в мивката или не използвате само домашен телефон?“. Напредъкът на технологиите е нещо, от което трябва да се възползваме. Защото улеснява живота ни, подарява ни време, дава ни спокойствие и удобства, за които не сме и подозирали. А Huawei x Gentle Monster Eyewear II определено ми дават и самочувствие, че изглеждам добре. И аз не виждам в това излишен лукс, а необходимост. Пробвайте и ще се уверите и сами.

И няколко пет важни неща:

  1. За всички влогъри – очилата могат да записват кристален звук в честотен диапазон от 20 Hz и дори и отдалечаването от телефона няма да попречи на това.
  2. В приложението AI Life има опция за откриване на очилата. Излиза ви карта, която ще ви покаже точното им местоположение.v
  3. Да не забравя да ви каже, че очилата се свързват моментално и безпроблемно с телефона. Това се дължи не само на поддържания от тях Bluetooth 5.2, но и благодарение на технологията за приоритетен канал.
  4. Huawei x Gentle Monster имат стабилен и синхронизиран сигнал дори и когато играете на игри на телефона си.
  5. У нас се предлагат само моделът Smart Lang, който е унисекс и наистина строи страхотно дори и на мъже.

3 Comments

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *