Beauty Stories
Huawei nova 9
Lifestyle

Huawei nova 9: Харесвам го, защото…

Huawei nova 9 e съвършеният телефон. Да, знам, че звучи супер клиширано. Да, знам, че използвам този епитет за всички продукти на Huawei. Да, сигурно съм пристрастна. Не споря. Дори чистосърдечно си признавам – пристрастена съм към продуктите на Huawei и имам нужда да ви го споделям постоянно. Сега нека ви разкажа за телефона nova 9.

Важно уточнение

Факт е, че премиерата на Huawei nova 9 беше в края на октомври, но толкова много (и все хубави) проекти осъществихме с марката за Grazia, а и за EVA, че исках да си оставя време да погледна нещата отстрани, да използвам телефона повече време, за да мога да ви дам различна гледна точка. И понеже сега няма да има толкова техническа информация, ви слагам линк към два материала, които написах за сайта на Grazia. Можете да ги прочетете тук и тук. Мисля, че са доста изчерпателни.

В този текст ще наблегна на дребни детайли в дизайна и функциите на телефона, които ми правят впечатление и ме карат да използвам Huawei nova 9 с истинско удоволствие. Започвам да изреждам, пък да видим докъде ще стигна.

Харесва ми…

  1. …усещането да държа Huawei nova 9 в ръка. От чисто тактилна гледна точка – тънък корпус, гладък извит екран и матов гръб. Ако не бях толкова непохватна, щях да го държа в ръка постоянно.

2. … че по задния панел не остават отпечатъци. Винаги изглежда чист, все едно не е докосван.

3. … дизайна на основната камера – двата кръга, обединени в един общ овал. Харесва ми как основната камера е оградена от метален кръг. Супер стилно е!

4. … цвета Starry Blue. Харесва ми как се сменят нюансите в зависимост от ъгъла, който го погледна. Лилав, розов, син… Винаги различен. Като настроенията в мен.

5. … големият и ярък дисплей, на който всичко изглежда прекрасно.

6. … качеството на снимките, които правя. Те са наситени, реалистични, ясни, красиви… Сякаш използвам професионален фотоапарат.

7. … макро камерата, защото обичам да снимам дребните детайли. Като капката вода върху цветето, нюансите в очите ми…

8. … селфи камерата и това, че може да снима в 4к резолюция. Мотивира ме да започна да снимам повече видеа.

9. … невероятните видео функции – заснемане едновременно с двете камери или смяна на камерите в рамките на един клип, без да се налага да го прекъсвате и без нужда да инсталирате допълнителни приложения.

10. … колко издръжлива е батерията и как се зарежда от 0 до 100% буквално за половин час.

11. … колко безпроблемно се работи с него. Но като цяло съм забравила какво е да ти „забива“ телефона от 2018 г., когато се сдобих с първия ми Huawei P20 Pro.

12. … безкрайните възможности за персонализиране на телефона. Не много хора знаят, че страдам от ОКР, което изисква всеки ден да сменям темата и други настройки на телефона. А повярвайте, ми в Huawei nova 9 може да сменяте не само темата, но и какво да ви се показва на предния екран, визията на иконите и още куп неща. Така се ентусиазирам!

И за финал – някой ще каже, че щом няма Android, Huawei nova 9 не става. Ами не е така. Повече от година използвах P40 Pro, в който услугите на Google също липсват, а сега и с nova 9, въобще не изпитвам носталгия към Android. Даже съм по-спокойна, че няма кой да ме следи (if you know what I mean:)) Намирам всяко приложение, от което имам нужда, а в AppGallery и Petal Search разнообразието става все по-голямо.

И за финал ще ви кажа, че Huawei nova 9 е телефон, при който стила и удоволствието от употребата са издигнати на ниво, от което не ви се иска да слизате. Никога!

One Comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *