Beauty Stories
Велина Василева, Instagram
Instagram

Ноемврийски Instagram бюлетин

Събрах 16-те Instagram поста, които споделих с вас през ноември. Очакват ви новини, вдъхновения и моменти. Вярвам, че ще ви бъде интересно!

Последният ми пост тук е от 3-и май миналата година. В един момент осъзнах, че този блог съществува, плащам му хостинга и домейна всяка година (което не никак малка сума, между другото) и си го държа “за всеки случай”. Ами не е много умно от моя страна. 

Тогава ми просветна, че всъщност мога да използвам тази платформа като още един канал, с който да се опитам да надхитря алгоритъма на Instagram, за да може съдържанието, в което влагам толкова усилия и време, да достигне до повече хора. Разделени са по тематика, а не по-тема, за да откривате бързо и лесно това, което ви е най-интересно. Има и кратко представяне на поста, както и още интересна информация, за която не ми е останало място да ви разкажа. Един клик ви дели от самата публикация – само кликвате и ако ви хареса, всичко, за което ще ви помоля е да го харесате, запазите, споделите и да ме последвате. Ако разбира се ви е било полезно, интересно и приятно. Да започваме!

КОЗМЕТИКА И КРАСОТА

Любимата ми тема от години – не пропуснах да пиша за нея и този месец.

Открих парфюмът на щастието

Става въпрос за Happiness на Betty Barclay, който съм сигурна, че ще намери верни фенове в лицето на всяка жена. За този плодово-флорален аромат и за начина, по който ме кара да се чувствам ви разказах и показах тук.

Правя обратното на това, което казват фризьорите

И въпреки това косата ми се чувства прекрасно – възстановена, хидратирана, мека и гладка. Разказвам ви какво точно правя и ви споделям и мнението си за една маска, която използвам отскоро – Color Beautifying Hair Care Mask на Sisley. Вижте всичко в този пост

Време е за коледни календари!

Едно от нещата, които обожавам около празниците, са коледните календари. Преди се радвах на тези с бонбони (макар че те дойдоха в България, когато аз „на възраст“). Сега тези със сладките изненади са оставени на Виктор, а аз прималявам от календари с козметика. От Bell ме изненадаха с този празничен календар и в този пост ви споделям колко съм натърпелива да започна да го отварям. Между другото, в момента го правя всеки ден в стори.😉 

МАЙЧИНСТВО

Напоследък не наблягам много на тези тема в профила си, но обичам да ви споделям лични моменти и да ви давам добри идеи за вашите деца.

За и против Хелоуин

Месецът започна с мааалко хейт към хейтърите. Тази, които мразят Хелоуин и го противопоставят на Денят на будителите имам предвид. Обичам да правя детето си щастливо и тук ви споделям мнението си за всички, които са против това.

Детските книжки и четенето

Постът бе провокиран от дискусията “Как се отглеждат бъдещи будители”, която бе по повод Денят на будителите и бе част от кампанията “Четем, разгръщаме светове” на книжарници Orange и фондация “Детски книги”. Това събитие и данните, изнесени на него, са доста интересни и определено провокират размисъл за това защо и какво да четем на децата си, как това ги развива и дори предопределя бъдещето им. Вижте поста тук (споделям ви и какво чета на Виктор), а детските книжки, препоръчани от кампанията “Четем, разгръщаме светове”, разпределени по възрастови категории, можете да разгледате тук

Честит имен ден, дете!

Знаете ли, че всички, които се казват Виктор/Виктория имат два именни дни в годината – на 18-и април и на 11-и ноември? Отбелязах втория с пост от случайно подбрани снимки, които обаче напълно описват чистата и свободна душа, която е . Обърнете внимание на последната снимка, тя ми е любима – ето тук!

Децата и първия сняг

Първият голям сняг за тази зима предизвика истерия по улиците и в социалните мрежи, но аз само стоях от терасата и снимах едно щастливо 6-годишно. Колко много неща има да учим от децата си, вижте тук.

ПЪТЕШЕСТВИЯ

Пътуването ни до Виена беше през октомври, но все още имаше интересни неща, които да споделя с вас и през ноември.

Оценявам забележителностите на Виена

Или поне тези, които ние успяхме да видим за трите дни там. Какво мисля по десетобалната система за дворецът “Шьонбрун”, Катедралата “Вотивкирхе”, Виенското кметство, паркът “Фолксгартен”, крайбрежието на Дунав, Пратера и още няколко красиви места, вижте в този пост.

Какво изядохме и изпихме за три дни във Виена?

Шницели, торти, бира, щурм и още много вкусни неща. Моят гурме поглед към Виена, както и няколко препоръки за вкусни места, които да посетите там, вижте тук.

INSTAGRAM МАРКЕТИНГ И РАЗВИТИЕ НА ПРОФИЛА

Ако ме следвате отдавна, знаете, че от няколко месеца тази тема ми е много интересна, а през ноември ви разказах…

За и против постването на чужди снимки в Instagram

Постът е провокиран от това, че все по-често виждам в профилите на големи български инфлуенсъри снимки, които не са техни, но те публикуват като свои. Какво мисля и какво ви предлагам да направите вместо това, вижте в този пост. Между другото, постът предизвика доста реакции и в коментарите, така че не ги пропускайте.

Как се пише Instagram bio?

Още като чух аудиото, което използвам в този пост, ми хрумна как да го адаптирам към темата за визитката ни в любимата социална мрежа. Bio-то е елемент от профила, който аз все още изпипвам, но имам съвети за вас, които не разказвате за 10 различни неща в своя фийд. Вижте тук.

УСМИВКИ ОТ НОВИТЕ ЛЕНТИ

Комедиантът в мен се представи добре през ноември. Посмейте се с тези постове. 

За тротоарите и инфлуенсърите 

За този пост ме провокира балотажът на кметските избори. Всички инфлуенсъри се стремят съдържанието им да е естетическо и красиво. И аз искам, но живея в Горна баня, който се смята за тузарски квартал, но всъщност инфраструктурата е на потресаващо ниво. Снимах това видео, прибирайки се от метрото. На главен булевард почти няма участъци с нормален тротоар. През лятото може да се пребиеш в дупките, а когато вали и да се изцапаш в кал от главата до петите. Какво съдържание се създава в тези условия – вижте тук

В следващия си живот ще бъда…

Това аудио ми попадна съвсем случайно и се сетих за един разговор с една приятелка, която живее в Македония (Вики, знам, че четеш), какви искаме да бъдем в следващия си живот. И аз й казах, че трябва да е нещо тотално различно от примерния ми живот на съпруга, майка и домакиня в момента. И така едното доведе до другото, а какво е то – вижте тук.

ПРОСТО ЗА ВДЪХНОВЕНИЕ

Романтичната му душа понякога излиза наяве.

Онзи ноемврийски дъждовен ден

Или чувството, когато си с чадър в ръка, а центърът на София е почти празен, панталоните и ръкавите ти са мокри, но ти си щастлив. Вижте тук.

ДУМИ ЗА РАЗМИСЪЛ

Обичам да споделям с вас и сериозните теми, които ме вълнуват. Но ги оставих за последно… 

Разхвърляни мисли в разхвърляно време

По принцип гледам да стоя далеч от новини, защото буквално прегорях през последните няколко години. Но е невъзможно да се изолираш тотално и затова реших да споделя няколко нахвърляни мисли тук

ЛОТ-ове, които наистина имат значение

Всички се шегуваха с ЛОТ-ове на Виктория Капитанова. Аз обаче реших да подходя по друг начин и да ви представя три ЛОТ-а, които наистина имат значение в България, в света и дори в малката общност в Instagraam. И най-забавното от всичко е, че те реално не струват нищо! Вижте ги тук.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *