Beauty Stories
Легло, ново легло, моторно легло, скандинавско легло, Platex, Велина Василева, комфорт, усмивка
Lifestyle

Мисия: ново легло! Част 1: избор и поръчка

Ако си търсите ново легло или пък се колебаете дали да не смените вашето, то тази публикация е за вас. Запазете я, за да не я търсите по-късно.

Защо решихме да сменим старото си легло, как избрахме и поръчахме новото си легло и защо се спряхме на Platex? Започваме!

Можете да видите цялата информация от този пост и под формата на видеа тук и тук.

Предисторията 

Край! Писна ми! Писна ми да спя в неудобно легло, да се въртя цяла нощ и при всяко движение да чувам скърцащ звук… А на сутринта, вместо свежа и отпочинала, да се будя с болки в кръста и схванат врат. За първи път осъзнах колко важен е сънят, когато гледах новородено. Сега съм наясно, че е важно и качеството на съня. Кошмарно е да спиш в легло, което предизвиква само кошмари! Старото ни легло беше на повече от 10 години, правено по поръчка. Но не с идеята да ни осигури качествен сън, а да е високо и да събира максимално много вещи отдолу. Знаците, че трябва да го сменим, отчитахме отдавна, но някак си не ни се инвестираше голяма сума в това. Пробвахме с нов топ матрак – стана още по-зле. Махнахме го и сменихме възглавниците – почти никаква промяна. И тогава наистина ни писна.😤 Или по-точно на мъжът ми му писна и каза, че иска ново легло. 

И точно тук дойде трудната част. Беше си наумил, че иска новото ни легло да бъде моторно. Тоест да може главата и краката да се повдигат на определена височина. Това са т.нар. легла със скандинавски дизайн. Там хората знаят колко важни са сънят и пълноценната почивка, нали са измислили хюга… Как да се противопоставя на желанията му, като идеята му просто беше гениална?!

Аз пък държах новото ни легло да бъде от естествени материали, стилно, да се събере в тясната ни и със скосени стени спалня, а и поръчката да става лесно и бързо. 

И така започнахме да търсим варианти… Но не е много лесно, когато имаш толкова изисквания. Все трябваше да направим някакъв компромис – я с размера, я с произхода на леглото, я с възможностите на моторния механизъм… Но всички варианти, които открихме, бяха… хм… компромисни, докато не попаднахме на… 

Легло, ново легло, моторно легло, скандинавско легло, Platex, поръчка, онлайн

Идеалният вариант – легло от Platex

Който търси – намира. Когато прескочиш най-лесния вариант на големите вериги с масово производство, откриваш съкровища като Platex. Tова е българска компания, която има 80-годишна история. Преди почти 20 години започва да произвежда моторни легла по скандинавски дизайн, основно за износ. Избрахме ги, защото:

1. Леглата им са снабдени с тих мотор, който подвига главата до 57 градуса, а краката – до 46 градуса. 

2. Tова е изцяло българска компания, която държи да използва български материали за изработването на леглата.

3. За конструкцията на леглата се използва само дърво, без изкуствени материали. 

4. Освен това разполагат и с матрак, и с топматрак, което гарантира комфорт по време на сън.

5. Тапицирани са изцяло и това придава стил и уют, има голям избор от цветове и материали.

6. Поръчката става супер лесно и бързо през техния сайт. Можете сами да изберете отделните елементи на вашето легло, а доставката е в избран ден и часови диапазон. И ще получите отговор на всичките ви запитвания и изисквания.

Как става поръчката на легло от Platex?

Поръчката става много лесно и бързо. Влизате на сайта на platex.bg, отивате на продукти, оттам избирате скандинавски легла. Можете да изберете от трите готови легла, но ако искате персонализиран избор по ваш вкус, то потърсете опцията “Конфигурирай сам своето легло”. Натискате на бутонче “Персонализирай“ и ще ви се отвори страницата с конфигуратора. И оттук става много забавно (но и удобно), защото всички характеристики на леглото като размер, тапицерия, табла, дори съставът на матрака и топ матрака ги виждате визуализирани пред вас веднага щом направите съответния избор. После добавяте в количката. За доставка можете да изберете между безплатната доставка с Econt до вкъщи, като монтажът ще трябва да направите сами, или доставка и монтаж от Platex срещу допълнително заплащане. И като казах заплащане… Опциите за плащане на леглото са три. Първият вариант е наведнъж с банков превод. Вторият 50 на 50. Тоест половината се плаща при поръчка с банков превод, а другата половина при доставката отново с банков превод или наложен платеж. И третият вариант е на изплащане с ТBI Bank.

Легло, ново легло, моторно легло, скандинавско легло, Platex, персонифициране

Какво легло поръчахме?

Но първо да ви кажа, че спалнята ни определено не е стандартна. Има неправилна форма, сравнително малка и със скосения, под които стои и самото легло.

🛏️Но все пак успяхме да поръчаме легло, което е малко по-широко и по-ниско от досегашното ни (то беше прекалено високо). Спряхме се на размер на рамката 180/200 см и височина 20 см. Леглата на Platex са изцяло тапицирани, като ние се спряхме на текстил в много изчистен сив цвят. Относно таблата – първо се отказахме, тъй като предлаганите от Platex варианти са прекалено високи, за да влязат под нашето скосение. След това им се обадихме и се оказа, че могат да ни изработят табла по поръчка с нужните размери. Матракът задължително искахме да е тапициран (изглежда много по-стилно) и да е със средна твърдост. Топ матракът избрахме да е от латекс, без опция зима/лято. Причината е, че в апартамента ни е еднакво топло през цялата година и просто няма да го използваме. За крачетата на леглото много се колебаехме, заради скосенията, но все пак решихме да вземем най-ниските от 5 см.

👌Хареса ми това, че от Platex предлагат много гъвкави начини за доставка, монтаж и плащане. Но най-много ми допадна отношението и коректността. Веднага след поръчката, те се свързаха с нас, като минахме точка по точка от поръчката, за да потвърдим и обсъдим всеки детайл. Информираха ни, че леглото ще е готово за 2-3 седмици и ще се свържат с нас, за да уточним ден и час за доставка. Относно монтажа, ни обясниха, че леглото идва на модули е напълно по силите ни да го сглобим и сами. Затова избрахме безплатната опция.

Легло, ново легло, моторно легло, скандинавско легло, Platex, Велина Василева, жена, усмивка, коса

Вижте и втората част от поредицата „Мисия: ново легло“, в която ви разказвам за това как получихме и сглобихме новата ни придобивка от Platex! 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *