Beauty Stories

About

Велина Василева от beautystories.bg.

Добре дошли в Beauty Stories! Казвам се Велина Василева и се занимавам с редене на думи в изречения. Което подсказва, че по образование, професия и призвание съм журналист. Повече от десетилетие бях част от екипа на едно от най-известните женски списания в света, ELLE, където отидох като стажант и напуснах като заместник главен редактор.

Вярвам в свободата, индивидуалността, красотата, както и в това, че всичко в живота ни трябва да съдържа поне 50% хумор. Вярвам, че човек трябва да следва себе се и да съхранява достойнството си, независимо от всичко. Вярвам, че трябва да правим това, което ни носи радост и удовлетворение. Вярвам, че червеното червило трябва да се изтрива само при крайна необходимост. Тоест заради целувка или чаша вино.

През 2017 г., докато бях в майчиство, реших да създам място, на което да изразявам себе си в думи и фотографии. През 2020 г., след като няколко години почти не ми оставаше време за този сайт, реших да му дам рестарт и да го превърна от хоби в професия. И в нея да влагам времето, креативността и страстта си към писането.

В Beauty Stories ще откриете текстове, пречупени през личния ми опит и усещания за света, козметиката, майчинството, модата, пътешествията и въобще всичко, което ми е интересно. И макар да звучи егоистично и самонадеяно, ако моят егоизъм съвпада с вашите интереси, ще се радвам да станете част от редовните ми виртуални читатели.